Nyitókép: aktuality.sk

 

Bugár Béla az utóbbi napokban több esetben is kifejtette, hogy ellenzi az előrehozott választásokat.

 

„Ha még ezen héten, júniusban rábólintanánk az előrehozott választásokra a parlamentben, akkor lehetne októberben. Négy hónappal korábban. Ez megéri?”

 

tette fel a kérdést Bugár Braňo Závodský műsorában az Expres rádióban.

 

 hirdetes_400x285  

A koalíciós képviselők között némi feszültség van az alkotmánybíró-választás miatt, ugyanis még mindig nem sikerült a kellő számú jelöltet megválasztaniuk és továbbküldeniük az államfőnek.

 

Míg Robert Fico láthatóan bojkottálni akarta a választást, addig Andrej Danko a szükséges számú jelölt megválasztása mellett volt, a Most-Híd pedig leginkább semlegesnek mutatkozott.

 

Danko a csütörtöki alkotmánybíró-választás után megszellőztette, hogy a Koalíciós Tanácson voltak viták, és ha továbbra is folytatódnak a nézeteltérések, lehetségesnek tartja az előrehozott választásokat.

 

Nem ez volt ugyanakkor az első eset, mikor Danko előrehozott választásokkal riogatott. Szombaton az SNS országos közgyűlése után azt nyilatkozta, hogy ha a Most-Híd támogatná az ellenzéki SaS nyelvtörvénymódosítását, azzal megsértené a koalíciós szerződést, amely az előrehozott választásokat vonná maga után.

 

Bugárék támogatnák az SaS nyelvtörvény-módosítását, Danko szerint megsértik a koalíciós szerződést

 

„Én biztosan nem támogatom (az előrehozott választásokat – a szerk. megj.). Azt mondom, hogy igen, befejezzük a ciklust és utána normálisan letesszük az emberek elé az asztalra: ezt ígértük és ezt sikerült elérnünk. Vagy sajnos, ezt nem”

 

mondta az Expresben Bugár, aki szerint egyébként nem jutnak el odáig, hogy szavazzanak az előrehozott választásokról a parlamentben.

 

„Úgyhogy ne spekuláljunk!”

 

tette hozzá.

 

Egyes sajtóértesülések szerint Fico is felvetette már az előrehozott választások lehetőségét, neki ráadásul jól is jönne, ha nem jövő koratavasszal kellene az urnákhoz járulni. Egyrészt a választások épp a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság évfordulójára esnek, másrészt kevesebb ideje lenne felkészülni a Kiska-féle Za ľudínak, és a Most-Hídnak valamint az MKP-nak is, ahol eléggé zilált a helyzet a pártokon belül.

 

aktuality.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!