Nyitókép: Andrej Kiska fb-oldala

 

Nem formális találkozón vett részt Andrej Kiska exállamfő, az újonnan alakuló Za ľudí párt kezdeményezője, Michal Truban, a Progresívne Slovensko elnöke, és Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke.

 

A találkozóról mind a hárman beszámoltak közösségi oldalukon. Míg Andrej Kiska csak célzott arra, hogy szükség van az értékrendben egymáshoz közel álló pártok együttműködésére, addig Miroslav Beblavý a választások előtti együttműködésről való tárgyalásáról írt.

 

„Egyetértettünk abban, hogy Szlovákiának szüksége van az értékrendben közeli politikusok és politikai pártok szoros együttműködésére, ezért folytatni fogjuk a tárgyalásokat a választások előtti együttműködésről.”

 

 hirdetes_300x300  

Kiska szerint a következő találkozón már jobban belemélyednek majd az egyes pártok programprioritásainak megbeszélésébe.

 

 

A már most koalícióban lévő PS/Spolut és Kiska jelenleg még nem bejegyzett pártját is bőven a parlamenti küszöb fölött mérik az egyes ügynökségek. A jelek szerint elsősorban a szintén liberális SaS-től, az OľaNO-tól és a Most-Hídtól vesznek el szavazókat.

 

A PS/Spolu koalíciója eddig sikeresen indított a megmérettetéseken, hisz az általuk támogatott Zuzana Čaputová nyerte meg az államfőválasztást, majd az EP-választásot is megnyerték 20,11 százalékos támogatottsággal, ami négy képviselői helyet jelentett számukra Brüsszelben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!