Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 4 °C
Belföld

Rybanič ítéletét megváltoztatták. Három év feltételes börtönbüntetést kapott

Másodfokon is bűnösnek ítélték, de mérsékelték a büntetését. Például nem kell bocsánatot kérnie Kaliňáktól

Nyitókép forrása: toky.sk

 

Filip Rypanič, a Bašternák-ügy kapcsán banktitkot sértő és Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter bankszámlájához hozzáférést adó parlamenti asszisztens három év feltételes börtönbüntetést kapott egy év halasztással és próbaidővel. Így döntött a pozsonyi kerületi bíróság.

 

Rybaničot tavaly a pozsonyi ötödik kerületi járásbíróság már elítélte az ügyben, öt évre felfüggesztett három évnyi feltételes szabadságvesztés volt az ítélet. Kaliňáktól is hivatalosan bocsánatot kellett kérnie.

 

Az ítélet némiképp ugyan megváltozott, ám a vádlott védője érvelésének nem adtak helyet. Ő ugyanis azzal védekezett, hogy a rendőrség törvénytelenül járt el Rybanič letartóztatásakor, kihallgatásakor és a házkutatáskor.

 

Jozef Rajtár képviselő (SaS), aki Rybaničot asszisztensként alkalmazta, a tavalyi bírósági eljárásról több kritikát is megfogalmazott. Például szerinte a bírónő, aki ügyét vizsgálta elfogult volt, és már az elejétől bűnösként kezelte. A vád szerint Rybanič reprofotókat készített a bank rendszeréből a volt belügyminiszter számlamozgásáról, majd továbbküldte.

 

Rybanič akár szivárogtatott, akár nem, az akkor napvilágra került számlamozgások kényszerítették arra Robert Kaliňákot, hogy elismerje üzleti kapcsolatát Ladislav Bašternákkal. Ráadásul a kétes vállalkozót azóta jogerősen elítélték adócsalás miatt.

 

Rybanič három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert belelesett Kaliňák számlamozgásaiba

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket