Nyitókép: Ondrej Dostál fb-oldala

 

Ondrej Dostál és néhány képviselőtársa módosító javaslatot nyújtott be az államnyelvtörvény megváltoztatása érdekében. Andrej Danko (SaS) gyorsan jelezte is, hogy ha a Most-Híd támogatná Dostálékat, azzal megsértené a koalíciós szerződést. Bugár Béla erre azzal válaszolt, hogy első olvasatban pártjának szándékában áll támogatni a törvényt, amely azonban szerint több ponton is javításra szorul.

 

A parlament szerdai ülésén aztán a smeres Blanár képviselő azzal a javaslattal állt elő, hogy ne folytassák a képviselők az SaS-es törvénymódosítás megtárgyalását.

 

„Elfogadni egy ilyen javaslatot alapjaiban ugyanazt jelenti, mint a törvénymódosítás ellen szavazni. Szimbolikusan talán mág valamivel erősebb is.”

 

 hirdetes_810x300  

kommentálta a történteket Ondrej Dostál közösségi oldalán.

 

Az SaS megváltoztatná az államnyelvtörvényt

 

A Most-Híd szlovák képviselői támogatták Blanár javaslatát, tehát Dostál logikája szerint gyakorlatilag a nyelvtörvény-módosítás ellen szavaztak.

 

Danko: Megmondtuk a Most-Hídnak, hogy a nyelvtörvény módosítása nem mehet át

 

Ezzel szemben a vegyespárt magyar képviselői nem támogatták Blanár javaslatát, azaz, ha követjük Dostál magyarázatát, úgy is tekinthetjük, hogy támogatták a nyelvtörvényt módosító javaslatot.

 

„A Most-Híd szlovák és magyar választói is elégedettek lehetnek. A Most-Híd megfelelt nekik akkor is, ha azt várták képviselőiktől, hogy támogatják a javaslatunkat, és akkor is, ha az SNS-hez, Smer-SD-hez, Kotlebáékhoz vagy Kollárékhoz hasonlóan elutasítják.”

 

vonta le a következtetést a javaslatot kidolgozó Ondrej Dostál.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!