Nyitókép: iDnes

 

Újabb információ került napvilágra a Kuciak–Kušnírová-gyilkosságról. A rendőrök megtalálták azt a kabátot, amit a lövész a gyilkosság napján viselt. A felvételt a nagymácsédi kamerák rögzítették. A kabát azonban nem Marčeké, hanem Szabóé.

 

Mituán Miroslav Marček beismerte, hogy ő lőtte le a jegyespárt, a nyomozócsoport Nagymácsédon újra rekonstruálta a gyilkosságot. Mivel Marček vallomása nem mindenben egyezik azokkal a bizonyítékokkal, amelyek a rendőrség kezében vannak, ezért a szekértők kiegészítő szakvéleményeket készítenek.

 

 hirdetes_400x285  

Ezzel kapcsolatos az az ellentmondás is, hogy a nagymácsédi kamera valójában kit is örökített meg a gyilkosság napján. Az első szakvélemény szerint nagy valószínűséggel az a Szabó Tamás van a felvételen, akit eredetileg a lövész szerepével vádoltak meg. Az antropológus szakértő a gútai razzián és Szabó házában is ott volt, emellett a mozgását és a járást is figyelte.

 

Marček vallomása után azonban ki kell egészítenie a szakvéleményt. Annak elkészítéséhez a rendőrök összehasonlító anyagot bocsátottak a rendelkezésére – tehát olyan felvételeket, amelyen Marček alakja, járása és mozdulatai is láthatóak.

 

A kamerafelvételeken látható férfi olyan kabátot viselt, amit Marčeknál nem találtak meg. A TvNoviny információi szerint a kabát Szabóé, ugyanis egy hónappal ezelőtt megtalálták Gútán. Most az a kérdés, hogy a két férfi kicserélte-e a kabátját, vagy a felvételeken valóban Szabó látható-e.

 

A gyilkos fegyver módosításával összefüggésben a nyomozó büntetőeljárást indított. A fegyvert Szabó egyik gútai ismerőse módosította, állítólag hangtompítót szerelt fel rá.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.