Nyitókép: TASR

 

Hívatlanul érkeztek volna, de nem jártak sikerrel. A szervezők megkérdezése nélkül próbált pártrendezvényt szervezni Nagyszarvára, a Falunapok 2019 keretében sorra kerülő „Bográcsban főtt ételek versenyére“ Simon Zsolt alakuló pártja, a Magyar Fórum.

 

A helyi képviselőtestület és a polgármester azonban útját állta a pártrendezvénynek.

 

Nem indul könnyen a szekér a Magyar Fórumnak. A Világi Oszkár emberének tartott, és a leggazdagabb felvidéki magyar oligarcha érdekeltségeibe tartozó médiumokban sűrűn propagált egykori mezőgazdasági miniszternek korábbi ténykedése okán egyébként sincs jó neve a magyar gazdák körében. A személyes ambícióinak kielégítetlensége miatt korábban az MKP-ból és a Most-Hídból is távozott gömöri politikus jelenleg új pártjával szeretne a politikában maradni.

 hirdetes_810x300  

 

A nyári időszakban így különböző helyi rendezvényekre próbál rátelepedni, hogy láttassa magát.

 

Nagyszarván a hívatlanul érkezőt azonban csukott ajtók fogadták.

 

Pedig a párt egy videómeghívót is készített, melyben igyekezett propagálni saját rendezvényét a Nagyszarvai esemény keretein belül, a faluvezetés azonban nagyon gyorsan útját állta.

 

 

Mindez nyilvános fórumon, a Magyar Fórum közösségi oldalán zajlott. Az egyelőre még csak a bejegyzéshez szükséges aláírásokat gyűjtő párt képviselői természeresen ott lehetnek és főzhetik a halászlét, de mint csak magánszemélyek.

 

 

Simon Zsolt természetesen nem adja fel, politikai túlélése érdekében jelenleg tárgyalásokat kezdeményez az együttműködésről az MKP-val, melyet Bugár Béla leváltása után elsőként hagyott ott és alapította meg a Most-Hídat. A vegyespártból a 2016-os kormányalakításkor szintén kilépett, miután Bugár mellett sem találta meg számításait. A párt ugyanis nem neki adta a mezőgazdasági tárcát, hanem inkább az Igazságügyi Minisztériumot választotta Lucia Žitňanská vezetésével.

 

A Nagyszarvaiak részéről egyébként nem ez az első karakán kiállás. A színmagyar településre betelepült maroknyi szlovák által kezdeményezett szlovák iskola létrehozásával kapcsolatos harcukról a Körképen már többször beszámoltunk.

 

Körkép.sk/KZS

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.