Nyitókép forrása: topky.sk

 

Igor Matovič, OĽaNO elnöke választási koalíció lehetőségét ajánlotta fel Alojz Hlinának,a KDH elnökének. Ez utóbbi azzal reagált az ajánlatra, hogy Matovič segítségére nincs szüksége, és az esetleges együttműködésről nem a kamerák előtt kellene tárgyalni, illetve számára egy „meg nem támadási szerződés” is elfogadható lenne. Hlina erről a TA3 V Politike (A politikában) című műsorában beszélt.

 

A két pártvezér között az utóbbi időben nőtt a feszültség. Matovič Odvážne (Merészen, vagy Bátran) néven új platformot hozna létre, és helyeket kínált fel pártja listáján a platformba belépő konzervatív keresztény érzelmű indulóknak. A KDH a kezdeményezést támadásnak és új versenytárs megjelenésének fogta fel.

 

Hlina szerint Matovič platformjának nincs logikája.

 hirdetes_810x300  

 

„Én azt kérdezem, miért csak most bátor, közvetlenül a választások előtt, amikor tudja, hogy bajban van”

 

fogalmazott a kereszténydemokraták elnöke. Hozzátette, hogy az Andrej Kiskához és a Matovičhoz hasonló „jó marketingesek” csak megérezték, hogy a választók ellensúlyt keresnek a mostanában megjelenő balliberális párttokkal szemben

 

Matovič szerint ugyanakkor úgy véli, hogy a politikusoknak jobb keresztényeknek kellene lenniük.

 

„Azoknak akarunk alternatívát nyújtani, akik a KDH-ra vagy más keresztény pártokra nem szavaznának”

 

mondta. Állítása szerint 100 szlovákiai keresztényből csak 6 szavaz keresztény értékrendű pártra Szlovákiában. Hangsúlyozta az ĽSNS megállításának fontosságát is.

 

A KDH a felmérések szerint jelenleg 7 százalék körüli eredményt produkál, az OľaNO ellenben a korábbi 8-10 százalékról a parlamenti küszöb közelébe süllyedt 5-6,5 százalékos eredmény között. Ráadásul Matovič mellől nemrég távozott Veronika Remišová is, aki Kiska új pártjához igazolt át.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!