Nyitókép: aktuality.sk

 

Egy vámos és egy rendőr is bedolgozott a drogmaffiának – egyiküket már megfosztották uniformisától, és másikukra is ez a sors vár.

 

A szeredi drogmaffiát érintő NAKA-beavatkozás során egy aktív rendőrt és vámost is bűnrészességgel vádoltak meg. A vádirat szerint a vámos 7000 euróért adott el információkat a maffiának a készülő rendőri akciókról.

 

Máskor szintén a maffiának metamfetaminhoz hasonló anyagot adott el, melyet kollégái foglaltak le, és melyet meg kellett volna semmisíteni. Két kilónyi ilyen drogért 15 ezer euró ütötte a markát.

 hirdetes_400x285  

 

A NAKA által begyűjtött maffiózóknak a jelek szerint folyamatosan adott el információkat, melyeket munkájának köszönhetően szerzett meg.

 

A vámos és a maffiatagok mellett egy a NAKA nyitrai egységéhez tartozó nyomozót is megvádoltak – ő szintén információkkal kereskedett.

 

A jelenleg még a rendőri kötelékbe tartozó nyomozó elbocsájtásáról sajtóértesülések szerint épp ma döntenek.

 

Ezzel azonban nem ér véget az ellene folyó nyomozás. Mivel a hamarosan már csak volt nyomozónak nem volt közvetlen hozzáférése a NAKA információs adatbázisához, így az ügyész feltételezi, hogy több korrupt nyomozó is kapcsolódik az ügyhöz.

 

A NAKA még május végén razziázott Szereden és környékén a drogmaffia miatt. Ekkor vették őrizetbe a vámost és a rendőrt is.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!