Luxushotel, menő étterem, konferenciaközpont, szerencsejáték, kaszinó, pókerversenyek.

 

Bemutatták az idén januárban árverésen fél millió euróért megvásárolt komáromi Hotel Európa felújításának és működtetésének terveit.

 

Viniczai Tibor
Viniczai Tibor (jobbra) és Jozed Fučný (balra). Kép: Körkép.sk

 

Viniczai Tibor, az Európa Group befektetői csoport részéről, valamint Jozef Tučný, a belső tervezését és kivitelezésért felelős iroda képviseletében elmondták, hogy a mintegy 3 millió euró összköltségvetésű beruházás 2020 első felében készülhet el, és már induláskor 100-150 új munkahely teremtésével számol. A projekt a teljes kapacitás elérésével akár 200 főt is alkalmazhat.

hirdetes_starlux810x300

 

A februárban birtokba vett, és idén júniusban telekkönyveztetett ingatlan évek óta csúnya színfoltja volt a városnak.

 

A fejlesztések már be is indultak. Az ingatlan nem látható részeinek felújítása már a közelmúltban elkezdődött, a nyár folyamán pedig megindul a teljes körű átalakítás. Csak a  felhalmozott szemét elhordása három hónapot vett igénybe

 

Las Vegas a Duna mentén

 

 „Piackutatás előzte meg a beruházás melletti döntést helyi és régiós viszonylatban. A Kárpát-medence vezető pókertermét szeretnénk kialakítani a szlovákiai Komáromban, ahol több hetes nagy, nemzetközi pókerversenyeket rendeznénk“

 

– vázolta az elképzeléseket Viniczai Tibor, akinek Pozsonyban, a Hotel Danube-ban is voltak hasonló érdekeltségei.

 

 

A befektetők tervei szerint az érdeklődői kör megszólítása terén a Tatabánya-Székesfehérvár – Győr, valamint a Bécs – Budapest – Érsekújvár régióra fókuszálnának, mely mintegy fél millió potenciális látogatót jelent.

 

Bíznak abban, hogy a terveik szerint 80 százalékban magyarországi vendégkör komoly turizmust is generál majd a városban. Ennek érdekében a nemzetközi hajóstársaságokkal is tárgyalnak, bevonva a komáromi erőd adta lehetőségeket is, mely reményeik szerint pozitív, és extra bevételeket jelenthet majd a városnak.

 

Teljesen megújulhat az Európa Szálló

 

Jozef Tučný, a kivitelezésben részt vevő belső építész-iroda tulajdonosa kész látványterveket is bemutatott a szálloda belső és külső részeinek kialakításával kapcsolatban.

 

A Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy korábban Olaszországban (Hotel Holidy Inn – Roma), Csehországban (Hotel Imperial – Ostrava, Hotel Clarion Spindleruv Mlyn és České Budejovice),  valamint Pozsonyban (Hotel Mamaison, Restaurant Brick) is szereztek már tapasztalatokat az ingatlan- és szálloda felújítás terén.

 

„Az Európa projekt egy különlegesen szép projektnek ígérkezik, a szálloda ugyanis teljes újjáépítést igényel. Ennek keretében új anyagok, modern megoldások kerülnek megvalósításra, betartva az épület adottságait is. Szem előtt tartjuk, hogy az épület a felújítás után is felismerhető legyen“

 

– árulta el.

 

 

Az alagsorban mintegy 20 parkolóhelyet alakítanak ki, a földszinten lesz a lobby rész, a további két emeletet a szállodai rész foglalja el, ahol 55 elegáns, exkluzív szobaegység kerül kialakításra.

 

Színvonalas szálloda és konferenciaközpont épülhet

 

A Körkép.sk érdeklődésére elmondták, hogy 4-5 csillagos színvonalú szállodát terveznek, ugyanakkor a túl nagy pompával nem szeretnék elriasztani az embereket.

 

„Mi nem a komáromiakat hívják a kaszinóba, akiknek elsősorban az utcai játéktermek szólnak. Mi a magasabb kategóriát képviseljük“

 

– hangzott el.

 

„Komárom egy ideális hely egy ilyen befektetés számára. A Kárpát-medence egyik központi helye lehet a póker tekintetében. A Hotel Európa körüli jelenlegi áldatlan állapot megszűnik, az ingatlan újra az egyik színfoltja lesz a városnak“

 

– fogalmazott a befektető.

 

Érdeklődésünkre, hogy az ilyen típusú beruházáshoz kapcsolódó egyéb tevékenységek, mint az esetleges prostitúció, bűnözés, drogfogyasztás ellen hogyan tudnak fellépni, tekintve, hogy a közelben iskola is van, Viniczai Tibor elmondta, hogy a kaszinó egy ellenőrzött terület, ahol szigorú feltételek vannak érvényben.

 

„Nem itt kell majd keresni az alvilágot“ – hangsúlyozta.

 

Viniczai Tibor (jobbra) és Jozed Fučný (balra). Kép: Körkép.sk

 

A Hotel Európa átalakítása kapcsán az Európa Group a városvezetéssel is több fordulós egyeztetésekre készül, az engedélyeztetések egy része ugyanis városi jóváhagyást igényel.

 

Ha minden a tervek szerint halad, 2020 elején kerülhet átadásra az első szakasz 10-15 szobával, étteremmel, konferenciateremmel, póker-résszel.

 

Körkép.sk/KZS

Képek: tucny design, s.r.o.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.