Témád van? Keresd meg vele a Körképet! Ez év június 25-én három személy (Szabó Gergely, Czompoly Csaba és Beláz Alexander) jelezte írásban a Magyar Fórum alapító tagjai számára, hogy megszüntetik tagsági viszonyukat, és a pártból is kilépnek.

 

A napokban a Körkép.sk birtokába jutott, konkrét nevekkel és aláírásokkal ellátott dokumentumot a Magyar Fórum két elnökségi tagja, és az egyik alapító tag jegyzi.

 

Elégedetlenek a párt működésével

 

  hirdetes_300x300   

A levél többek között így fogalmaz:

 

“A párt alapításakor meglévő reményeinkhez — hogy nem gyenge alternatívát, hanem valós megoldást nyújtunk majd a felvidéki magyarságnak — egy év alatt sem jutottunk közelebb. Nem lettünk váltópárt és nem sikerült együttműködést kiépíteni a felvidéket behálózó civil szférával sem. Nem tudtunk meggyőző választ adni arra az alapvető kérdésre, mivel vagyunk és nyújtunk többet, mint a másik két magyar párt.”

 

A súlyos belső problémákról tanúskodó üggyel kapcsolatban természetesen kerestük Simon Zsolt pártelnököt, és a Fidesz-kormányt az elmúlt időszakban az Új Szóban balliberális oldalról gyakran kritizáló Gál Zsolt alelnököt is, de sikertelenül. Egyiküket sem reagált megkeresésünkre, illetve kívánt élni a lehetőséggel.

 

Baki Attila, a Magyar Fórum Nagykürtösi járásból származó politikusa ellenben nem cáfolta a levél tartalmát. „Ez nem az én hatásköröm Keresse az elnököt a kérdésben” – reagált megkeresésünkre.

 

 

Czompoly Csaba, a távozók egyike mindenesetre közösségi oldalán a napokban több konkrét, a felvidéki magyar politizálást kritizáló újságcikket is megosztott. Másikuk, a kassai Szabó Gergely ráadásul a párt előkészítő bizottságának a tagja is volt.

 

A konzervatív értékek és a magyar kormány elutasítása

 

Levelükben többek között arra panaszkodnak, hogy nem értik, hogy egy vállaltan magyar érdekképviseletre törekvő párt számára miért probléma a konzervatív értékek nyílt felvállalása. Mint ahogy nem tetszik számukra az sem, hogy a Simon Zsolt vezette párt „az anyaország kormányának teljes kizárásával“ valósítaná meg az egységes magyar érdekképviseletet (A levél tartalmát teljes terjedelmében közöljük.)

 

Simon Zsolttól saját emberei távoznak. Kép: Facebook (Magyar Fórum)

 

 

A Magyar Fórum tavaly szeptember elsején bontott zászlót Komáromban. Az oligarcha Világi Oszkár emberének tartott Simon Zsolt személyes politikai ambícióinak meghiúsulását követően korábban már az MKP-ból és a Most-Hídból is távozott.

 

Becsukták a kaput: A Csallóköz nem kér a Simon Zsolt képviselte Magyar Fórumból

 

Harmadik pártja bejelentését követően úgy számoltak, a tavalyi év végéig összegyűjtik a bejegyzéshez szükséges 10 ezer aláírást. Ez végül nem sikerült, a vártnál nehezebben és később jött csak össze a szükséges számú aláírás. A Magyar Fórumot ezért csak 2019. február 28-án jegyezte be a Belügyminisztérium.

 

A belső gondokkal küzdő, alapító tagjai és elnökségi tagjai távozásával gyengülő párttal a napokban az MKP részéről Menyhárt József pártelnök és Farkas Iván tárgyaltak a lehetséges választási együttműködésről.

 

Saját politikai túlélésükről tárgyal az MKP és a Magyar Fórum. Kép: Facebook

 

A három kilépő levele:

 

A Magyar Fórumból kilépő tagok levele. Kép: Körkép.sk

 

Körkép.sk/KZS

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.