A Körkép.sk meg nem erősített információi szerint ma csütörtökön, július 11-én ül tárgyalóasztalhoz Bugár Béla és Menyhárt József.

 

Az MKP és a Most-Híd elnöke a választói akarattal szembemenve (a választók kétharmada ugyanis nem kér a Bugár és Menyhárt fémjelezte összefogásból) szponzoraik és saját politikai túlélésük érdekében kétségbeesve keresik politikai túlélésük formáit.

 

Megy a huzavona

 

 hirdetes_300x300  

A Most-Híd saját választási listáját ajánlotta fel, melyet az MKP elutasított. Az MKP ellenben koalícióban vagy új választási pártban látja a lehetőséget.

 

A Körkép.sk úgy tudja, jelenleg a koalíciókötésnek van a legnagyobb esélye, melyet a vegyespárt fiatalabb politikusai is támogatnak. Elvileg Bugár is, még ha tudja, a 7 százalékos választási küszöb egy végletekig hiteltelenné vált politikai tömörülés számára túl magas lehet. Az oligarchanyomás azonban hétről hétre nagyobb, az MKP és a Most-Híd elnökei pedig a jelek szerint nem szabad emberek.

 

Kiszivárgott az oligarchák terve: Íme, az EP-választások utáni felvidéki magyar “összefogás” receptje

 

Az MKP-ban a fő feszültséget Menyhárt alkalmatlansága mellett Bugár Béla személye okozza. Néhány politikus ugyanis bár nem kér Bugárból, nyíltan nem meri ezt vállalni. Attól tartanak ugyanis, hogy akkor lemaradnak a közös választási listáról, ahonnan reményeik szerint majd bekarikáznák magukat a parlamentbe. Ide tartozik Csáky Pál és Őry Péter is, akik hetek óta hallgatnak, legfeljebb finom jelzésekre hagyatkozva.

 

Mindegy milyen áron, csak éljünk túl valahogy

 

Hogy mennyire öncélú, a választók akaratával élesen szembe menő elképzelés a mai tárgyalás a két párt összefogásáról, jól mutatják az elmúlt időszakban politikailag, hitelében és szakmailag is megsemmisült Menyhárt József szavai. Az MKP elnöke 2018. áprilisában, az általa összehívott ellenzéki kerekasztalon még úgy nyilatkozott az SaS, az OĽaNO és a KDH mellől, hogy

 

„az MKP politikailag már nem számol a Most-Híddal.“

 

Körkép.sk exkluzív – Menyhárt : Az MKP politikailag már nem számol a Most-Híddal (Interjú)

 

Azóta kiderült, hogy mégis. Mi több, a szlovákok által és a jóérzésű magyarok által mára teljesen leírt Bugár Bélával együtt. Aki a pártokból élő, Somorján öszpontosuló „civileknek“ sem vörös posztó. Arra számítanak ugyanis, hogy még egy politikailag teljesen leírt Bugár is tud majd hozni elég karikát (nem számolva azzal, hogy sokkal többet visz.)

 

Szavaznának-e a felvidéki magyarok egy Bugár-Menyhárt képviselte „összefogás“ listára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Zászlóbontás: szeptember 28, Érsekújvár

 

A Körkép.sk információi szerint szeptember 28-án, Érsekújvárban jelenthetik be a közös választási lista igényét. Mégpedig a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala (mely az MKP-nak köszönhetően kap kiemelt intézményként állandó állami támogatást) szervezésében egy konferencián.

 

Az előkészítő bizottságban jelen vannak mindkét politikai holdudvar és a két párthoz húzó „civilek“, valamint udvari médiumaik képviselői is. Köztük Menyhárt bizalmi emberei, függő helyzetben létező, kitartott civilek, valamint Most-Hidas parlamenti képviselői asszisztens, illetve a hidas pártmédia szekértolói.

 

Időközben azonban egyre növekszik azok száma, akik nem kérnek a fejük fölött, oligarchák által, pártközpontokban eldöntött öncélú tervekből.

 

 

A napokban aláírásgyűjtés indult a felvidéki magyarok körében A magyarokért „03“ néven a hiteles magyar érdekképviselet követelve Bugár és Menyhát nélkül. Egy másik, alulról szerveződő mozgalom pedig az önrendelkezés programja alatt gyülekezik.

 

Körkép.sk/KZS

További ajánlott írások:

 

Körkép.sk exkluzív: Esik szét a Magyar Fórum?! Alapító és elnökségi tagok távoznak Simon Zsolt pártjából

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.