Nyitókép: HNtelevízia

 

A Progresívne Slovensko és a Spolu által létrehozott koalíció az utóbbi időben stabilan a második helyen szerepel a közvélemény-kutatásokban. Amennyiben a jövő évi parlamenti választásokon az ellenzéknek sikerül nyernie, s kormányt tudnak alakítani, akkor a PS/Spolu jelöltjének nagy esélye lesz arra, hogy megszerezze a miniszterelnöki posztot.

 

Miután a PS/Spolu megegyezett arról, hogy a parlamenti választásokon is közös koalícióban indulnak, tárgyalásokat folytattak a közös programjukról és a választási listájuk vezetőjéről.

 

 hirdetes_810x300  

A tárgyalások után eredmény született arról, hogy a PS/Spolu választási listavezetője Michal Truban, míg a koalíció programvezetője Miroslav Beblavý lesz – miderről a mai sajtótájékoztatójuk során számoltak be.

 

Amennyiben a PS/Spolu sikeres lesz a 2020-as parlamenti választáson, akkor Michal Truban lesz a koalíció közös kormányfőjelöltje, illetve a koordinációért felelős miniszterelnökhelyettes-jelölt, illetve pénzügyminiszter-jelölt.

 

A PS/Spolu szerint, ha új politikai stílust akarnak, akkor saját maguknak is eszerint kell cselekedniük. A PS/Spolu koalíciója úgy véli, Trubannak megvannak a képességei arra, hogy listavezetőként győzelemre vezesse a PS/Spolu-t, illetve, hogy a következő kormányt sikeresen irányítsa. Ahhoz, hogy a változás végbemenjen, erős tandemre van szükségünk és nem arra, hogy egymás között azon veszekedjenek, hogy ki legyen a vezető.

 

TK koalície PS a Spolu

Gepostet von Tablet.TV am Freitag, 12. Juli 2019

 

Ez az elosztás így helyes

 

Beblavý elmondása szerint számára a választási eredmény az elsődleges.

 

„Akkor van a legnagyobb esélyünk legyőzni a Smert, ha nem egymással fogunk versenyezni és nem egymás egóját próbáljuk meg elnyomni. Ez az elosztás így helyes. Én abban vagyok jobb, amit csinálni fogok, Michal Truban pedig abban jobb, amit ő fog csinálni”

 

– mondta Beblavý.

 

Michal Truban szerint a politikusok új generációjának tisztességesnek kell lennie.

 

„Beblavý nemcsak a beszédével, de a tetteivel is az új politikusok közé tartozik. Örülök neki, hogy ő lesz a programvezető”

 

– jelentette ki Truban, majd hozzátette

 

„Számára nem a Pogresívne Slovenko vagy a PS/Spolu koalíciója jelenti a megváltást, hanem az, ha képesek vagyunk egyesülni és együtt gondolkodni a közös céljain elérése érdekében. Hiszek abban, hogy ezzel az együttműködéssel sikeresen előbbre fogjuk vinni Szlovákiát“

 

– tette hozzá Truban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!