Nyitókép: sme.sk/illusztrációs felvétel

 

Gyakorlatilag a múlté a Čistý deň-ügy. A reszocializációs intézetben élő fiatalok bántalmazásának gyanúját nem bizonyították. Erről a Markíza televízió számolt be péntek este a Főügyészségtől származó információkra hivatkozva.

 

A televízióban közöltek szerint a Főügyészség megerősítette, hogy leállították a nyomozást azzal, hogy nem bűncselekményről van szó.

 

Kezelés helyett nemi erőszak. Bántalmazták a 14 éves lányt a galántai javítóintézetben

 hirdetes_400x285  

 

A Főügyészség, amely a nyomozást felügyelte, több mint négy hónapig tanulmányozta a rendőrség következtetéseit, döntése azonban végül semmilyen fordulatot sem hozott az ügyben.

 

A galántai reszocializációs intézetben történő visszaélésekre az SaS képvisőlje, Natália Blahová hívta fel a figyelmet még 2016-ban. Az ügy medializálását követően bebizonyosodott, hogy szexuális visszaélések történtek az intézményben, egy alkalmazottat elítéltek, egy másik esetében még nem született bírósági döntés.

 

Végleg megvonták a Čistý deň nevelőintézet akkreditációját

 

Az intézet időközben elveszítette akkreditációját minek következtében már nem látja el korábbi feladatát. Ezzel együtt továbbra is vizsgálat folyik támogatásokkal való visszaélés kapcsán. Ebben az esetben korábban leállították a büntetőeljárást, azonban a főügyész korainak tartotta a döntést így májusban elrendelte az ügy újbóli kivizsgálását.

 

Olvassa el a témában megjelent korábbi írásainkat is!

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!