A Magyarokért „03“ néven a napokban egy kezdeményezés indult a felvidéki magyarság körében. Fő üzenete a hiteles magyar képviselet kikényszerítése. Hogy a következő parlamenti választásokon a Bugár Béla, Menyhárt József és a velük kollaborálók helyett hiteles alternatíva álljon a magyar választópolgárok rendelkezésre.

 

A Magyarokért „03“ – Elég volt a megalkuvásból! Aláírásgyűjtés a hiteles magyar képviseletért!

 

A kezdeményezést négy személy, Feszty Zsolt, Katona István, Király Zsolt és Mede Ferenc hívta életre.

 

 hirdetes_810x300  

Petíciójukban úgy fogalmaznak, hogy egy Bugár-Menyhárt összefogás elvtelen, öncélú és szembemegy a választópolgárok akaratával. Nem a magyar közösség, hanem egy szűk gazdasági és politikai réteg érdekeit szolgálja.

 

A Körkép.sk négyüket kérdezte céljaikról és további terveikről.

 

Miért tartotta fontosnak az aláírásgyűjtés beindítását?

 

Feszty Zsolt:

 

Mert a köztársasági elnök és EP-választás kudarcai után olyan mélyre és egyúttal kivételes helyzetbe kerültünk, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

 

Mélyre, mert történelmi mélypontot értünk el mindkét alkalommal, aminek viszont – úgy tűnik – nincs sem felelőse, sem következménye. Hiszen mindenki maradt a helyén.

 

S kivételes, mert egyértelmű és soha vissza nem térő esély kínálkozik arra, hogy a felvidéki magyar közélet és politika megújulhasson. Amit ha nem ragadunk meg, akkor megérdemeljük a sorsunkat, és már nem mutogathatunk csak a leszerepelt politikusokra.

 

Akik viszont egyáltalán nem olvassák és nem értik sem a történéseket, sem az elvárásokat. Ahogy eddig sem. Kell, hogy egyértelmű visszajelzést kapjanak.

 

Feszty Zsolt
Feszty Zsolt

 

Katona István:

 

Számomra fájdalmasan kijózanító, hogy szinte egész életemet a felvidéki magyar kultúra szolgálatában töltöttem el, s most, életem alkonyán azt kell tapasztaljam, az eltelt 30 év politikai elitje zsákutcába terelte az ország maradék magyarságát.

 

Katasztrofális e helyzet, amely népünk pusztulásához vezethet. Felelőtlen és felkészületlen emberek kerültek olyan pozíciókba, ahol a hatalommal nem élni, hanem visszaélni tudtak csak. Az aláírásgyűjtéssel komoly nyomásgyakorlást szeretnék elérni, hogy az arra minden szempontból rátermett EGYÉNISÉGEK kerüljenek számunkra jövőt mutató pozíciókba.

 

Király Zsolt:

 

Azért csatlakoztam az aláírásgyűjtéshez, hogy alternatívát mutassunk azoknak, akik nem kérnek a szemünk előtt lejátszódó, önös érdekek vezérelte elvtelen összefogásból. Rendkívül átlátszó és önző dolog, hogy oligarcháik utasítására azok fognának most hirtelen össze, akik az elmúlt időszakban kígyót-békát kiabáltak egymásra és sorra bukták el a választásokat.

 

A felvidéki magyarság az elmúlt 30 évben közéleti vezetői foglyává vált. Míg néhány tucatnyian közülük az elmúlt évtizedekben mesés gazdagságra tettek szert, megfeledkezve a közösség érdekképviseletéről, addig a felvidéki magyarság magára maradt. Kétharmaduk már választani sem jár, mert nem kér a leszerepelt politikai vezetőkből.

 

Félő, hogy ha a „charakter” Bugár és a politikailag alkalmatlan Menyhárt vezette pártok összeáll, hogy így mentsék át magukat és a semmittevést a következő parlamentbe, az otthon maradottak tábora csak tovább növekszik. Számukra kínálunk megoldást és valós alternatívát azzal, hogy az aláírásgyűjtés csak a kezdet.

 

Mede Ferenc:

 

Mi magyarok, hiszünk a saját létünkben, testünkön túl szellemiségünk és lelkünk erejében.  Mivel azonban az ún. képviseleteink semmittevése már-már nagyobb lelki šterror és teher, mint a Benes-dekrétumokat éltető “bábállamocskánk” agresszív és 100 éve tartó jogfolytonos asszimilációja, ezért fontos, hogy jogos és emberi igényeinknek hangot adjunk.

 

 

Mire számít a kezdeményezés után?

 

Feszty Zsolt:

 

Arra, hogy felülírjuk az „uborkaszezont”. Hogy sikerül felrázni a közvéleményt és megtalálják egymást azok a hiteles, tisztességes szervezők, közszereplők, akik együtt egy ellenpontot tudnak állítani a hiteltelen és lejáratódott „elittel” szemben.

 

S nem engedjük eltelni a nyarat eseménytelenül, ezáltal a 4 párt malmára hajtva a vizet. Hogy nem nézzük tétlenül a vég nélküli alkudozásaikat, amik kizárólag a pozícióharcról és helyezkedésről szólnak.

 

Hogy valami egyértelmű és erős akarat fogalmazódik meg, ami végre kitörési pontot és REMÉNYT ad, közös nevezőre hozva és új pályára állítva a felvidéki magyarságot.

 

A képen a következők lehetnek: Katona István, szemüveg és közeli
Katona István

 

Katona István:

 

Az aláírás kezdeményezés egy eszköz csupán, ahol hangját hallathatja az a sok ezer magyar ember ebben az országban, akik nemtetszésüket fejezik ki ilyen formában a pillanatnyi magyar politikai elit totális felkészületlensége és szellemi impotenciájával szemben.

 

Ezzel az aláírásgyűjtéssel a felvidéki magyar nép most először történelme során előtte jár a tehetetlen „vezetőinek.“ Vagy megtisztul a korrupt vezetéstől, vagy végleg néhány kapzsi ember játékszerévé válik fél millió magyar ebben az országban.

 

Király Zsolt

 

Tudjuk, hogy az aláírásgyűjtéshez való csatlakozás politikai véleménynyilvánítást is jelent, melyről a felvidéki magyarságot az elmúlt időszakban sikeresen leszoktatták. Ezért az aláírók száma helyett sokkal fontosabb a kezdeményezés üzenete. Hogy legyen alternatívát kapjanak mindazok, akik nem fognak egy Bugár és Menyhárt fémjelezte, egy szűk kör megélhetése érdekében összeállított választási listára szavazni.

 

A következő parlamenti választás vízválasztó lesz közösségünk számára. Nem elég megbüntetni a jelenlegi politikai vezetést. El kell kezdeni a jövőt építeni. Ennek egyik alkotóeleme lehet az általunk elindított kezdeményezés.

 

Király Zsolt
Király Zsolt (Kép: Körkép.sk)

 

Mede Ferenc: 

 

A petíció megmutatja, van-e még valós akarat a változásra. Ha van, jobbítunk, lehetőséget adunk a közösség vezetésére alkalmas embereknek, hogy magyar szellemiséggel és lélekkel utat mutassanak. Ha nincs, akkor le kell vonni a következtetést és “be kell zárni a boltot”.

 

Ki kicsoda? (Bemutatkozás):

 

Feszty Zsolt

 

49 éves, 21 éve házas, 4 gyermekes családapa, végzettségére nézve református lelkész. Lelkészként Érsekkétyen egyházi iskola- és óvoda alapító (1999, 2002). 8 év egyházi szolgálat után – 2 éves budapesti kiküldetésből hazatérve – lelkészi állás nélkül maradt. 2005 óta multinacionális cégeknél tölt be közép- majd felsővezetői menedzseri pozíciókat.

 

Aktív közéleti tevékenységet folytat:

 

2006 óta a komáromi T(e).Ü(gyed).KÖR Polgári Társulás elnöke. Az országban elsőként szerveztek rendszeres megemlékezéseket a Beneš-dekrétumok áldozatai emlékére.

 

2010-ben közadakozásból állítottak egyedülálló Trianon-emlékművet ugyancsak Komáromban, amelynél évente tartanak más helyi civil szervezetekkel együtt rendhagyó megemlékezéseket.

 

2014 óta Komárom képviselő-testületének tagja.

 

 

Katona István:

 

1955. február 28-án született Fülekpüspökiben. 1974-ben végzett a Magyar Állami Balett Intézetben. 1982-ben az ELTE bölcsészeti karán magyar-történelem szakon diplomázott.

 

A világ különböző országaiban táncolt (3 kontinens), s koreográfusként dolgozott, tanítotott. 1977-ben az akkori Őrsújfalusi nyárai szabad egyetemen (művelődési tábor) kezdeményezte és létre hozta a Csehszlovákiai Magyar Táncház Mozgalmat. 1977-ben megalapította a Hajós néptáncegyüttest Komáromban. A mai napig ez az egyetlen együttes, amely ötszörös nagydíjas, kétszeres második és egy alkalommal harmadik díjas.

 

1983-87 között az Ifjú Szívek művészeti vezetője, és koreográfusa, mely időszak mérföldkő volt az intézmény életében. Újra magyar együttes lett és visszatért a magyar nép művészetének egységes terjesztéséhez.

1987-ben a sorozatos politikai és rendőrségi zaklatások végett családjával együtt Ausztriába emigrált.

1994-ben végleg visszatér Szlovákiába és Martoson telepszik le.

2000-től a Feszty Árpád Művelődési Part felépítője, működtetője.

2004-ben felépíti a Szt. Vendel Kápolnát

1982-ben a Csehszlovák televízió „Az év egyénisége“ kitüntetettje

1983-tól kétszeres állami díjas koreográfus

1986-tól a „Kék medailon“ tulajdonosa

2005-től a Történelmi Vitézi Rend tagja

2007-ben Kodály-díjban részesült

 

Király Zsolt

 

41 éves közgazdász, tanulmányait Pozsonyban és Budapesten folytatta. Cégvezetőként, illetve a versenyszférában betöltött pozíciói mellett 18 évig az MKP kötelékeiben dolgozott. Volt kampányfőnök, elnöki tanácsadó, képviselői asszisztens, pozsonyi járási elnök és megyei alelnök, a párt Országos Tanácsának és Elnökök Tanácsának a tagja.

 

2010-ben, az MKP parlamentből való kisesése után a párt belső megújulásának egyik zászlóvivője. Miután a kezdeményezés elbukott, lemondott minden MKP-ban betöltött tisztségéről.

 

A legolvasottabb konzervatív, jobbközép beállítottságú hírportál, a napjainkban 160 ezer egyedi olvasóval rendelkező Körkép.sk alapító főszerkesztője és kiadója.

 

Mede Ferenc:

 

Kassán született 1967-ben, ahol is villamosmérnökként diplomázott 1990-ben. 1995-ig a szakmában dolgozott, majd 1998-ig az acél- és energiaiparban volt aktív kereskedelmi pozícióban. Ekkor vállalkozóként, elsődlegesen Közép-Európa országaiban fejtett ki tevékenységet, önállósult.

 

2008-tól aktívan bekapcsolódott a vidéki ökoturizmus dél-gömöri lehetőségeinek aktív fejlesztésébe, kárpát-medencei hagyományaink széleskörű újraélesztésébe, valamint fiatal tehetségeink felkarolásába, beleértve történelmünk páratlan értékeinek láttatását éppúgy, mint a legmodernebb technológiákban való jártasságuk előremozdítását.

 

51 éves vagyok, 4 gyermek apja.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: A Magyarokért 03

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 45 olvasónak tetszik ez a cikk.