Nyitókép forrása: korkep.sk/archiv

 

Robert Fico harmadik kormánya 2016-ban a kórházreformot még beültette a kormányprogramba, ma a Smer első embere igyekszik megakadályozni azt.

 

Andrea Kalavská, a Smer egészségügyi minisztere nemrég bejelentette, hogy kész a kórházreform projektje. Két héttel ezelőtt a figyeleméhes Robert Fico exkormányfő kijelentette, hogy túl keveset tudni a reformról, ezért követeli, hogy Kalavská menjen el hozzá és adjon magyarázatot.

 

A miniszterasszony ma (16.7.) délután meg is jelent a Smer székházában, hogy beszéljen Ficóval a témáról. A találkozó után a sajtónak Kalavská elmondta, hogy mindenkinek volt elég lehetősége megismerkedni a reform részletivel, tekintve, hogy információs portál is működik, és az egészségügyi parlamenti bizottságban kétszer tárgyalták.

 hirdetes_300x300  

 

Arra a kérdésre, hogy ha a Smer vagy az SNS nem hajlandó támogatni a tervezetet, megfontolja-e a lemondását, Kalavská igennel válaszolt.

 

A reformot már a kormánynak még a nyár előtt át kellett volna tárgyalnia, ám ez nem történt meg, vélhetően nincs konszenzus a koalíciós partnerek között, tekintve, hogy reform érzékeny témát érint – és közelednek a választások.

 

Csak a Most-Híd fejezte ki egyértelmű támogatását a tervezetet illetően, az SNS egyelőre kivár.

 

 

 

Változás előtt állnak a kórházak. Az egészségügyi minisztérium bemutatta tervezetét

 

Kétmilliárd eurós egészségügyi reform készül, a kormány magyar szakértőt bízott meg a tervezésével

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!