Nyitókép: Nový Čas

 

Peter Šufliarsky a Kočnerrel folytatott üzenetváltása miatt távozott a főügyészhelyettesi posztjából. Három hónap után azonban úgy döntött a rendőrség, hogy nem foglalkozik tovább az üggyel.

 

Šufliarsky a Főügyészség egyik kulcsembereként több száz SMS-t váltott a jelenleg letartóztatásban lévő Marian Kočner vállalkozóval.

 

 hirdetes_300x300  

Šufliarsky először akkor beszélt az üzenetekről, amikor az Aktuality.sk érdeklődni kezdett az üzenetek tartalma iránt. Az üzenetek egy részét az OĽaNO vezére, Igor Matovič hozta nyilvánosságra, akinek az elmondása szerint kb. 400 üzenetről lehet szó.

 

A Šufliarsky és Kočner közötti üzenetváltás 2017-ből származik. A nyilvánosságra hozott átiratban szó van a választásokról, Kočner széfjéről és egy kétórás beszélgetésről egy autóban.

 

Šufliarsky megerősítette, hogy 2017 januárja és júliusa között írogatott Kočnerrel, majd hozzátette, hogy az ő válaszai tisztességesek és profik voltak. Arról is említést tett, hogy Kočner az ő meggyilkolását is megrendelhette.

 

Matovič szerint Šufliarsky 430 sms-t váltott Kočnerral. A főügyész-helyettes válaszol

 

Nem hozta nyilvánosságra az üzeneteket

 

Šufliarsky szerint a Kočnerrel folytatott kommunikációja egyáltalán nincs összefüggésben Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával.

 

A Kočnerrel folytatott üzenetváltás után kirobbant botrány miatt Šufliarsky távozott a főügyészhelyettesi posztjából, de továbbra is a Főügyészségen tevékenykedik. Šufliarsky azt ígérte, hogy nyilvánosságra fogja hozni a közte és Kočner között lezajlott kommunikációt, végül mégis meggondolta magát.

 

Milan Lučanský rendőrfőkapitány ösztönzésére Šufliarsky üzeneteit végül a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ellenőrizte le.

 

Šufliarsky főügyész-helyettes április 1-jével távozik a funkciójából

 

Szőnyeg alá söpörték az ügyet

 

Három hónap elteltével azonban az egész ügyet a szőnyeg alá söpörték. Múlt héten a nyomozó azzal az indoklással vetett véget az ügynek, hogy nincs ok a büntetőeljárás elindítására.

 

Lučanský és Šufliarsky régóta barátok. Az országos rendőrfőkapitány már akkor támogatásáról biztosította Šufliarskyt, amikor áprilisban nyilvánosságra került az ügy.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!