Képek: TA SR

 

A szivárványos menetre az eddigi legtöbb, mintegy tízezer, a családok jogaiért szervezett felvonulásra pedig mintegy félezer résztvevő érkezett.

 

A melegek jogaiért küzdők állásfoglalásukban arra kérték a politikai pártok képviselőit, hogy ne használják fel a témát önös céljaikra a kampányban.

 

Az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett Pride-ot támogatta többek között Mária Patakyová ombudsman, aki a Most-Híd jelöltje.

 hirdetes_810x300  

 

„Az alkotmányunk kimondja, hogy jogaikat és méltóságukat tekintve mindenki szabad és egyelő. A nemzetközi jog kimondja azt is, hogy mindenkinek joga van védeni saját magán- és családi életét. Ez utóbbit Szlovákiában egyelőre nem tartjuk be, és ami a legrosszabb, még társadalmi vitát sem indítottunk arról, hogy a kérdést és magát a viszonyrendszert hogyan kezeljük,”

 

mondta Patakyová.

 

 

A családokért szervezett felvonuláson a résztvevők között volt Andrej Danko (SNS) házelnök is.

 

A szervezők szerint az idén nyolcadszor megrendezett összejövetel célja, hogy felhívja a figyelmet a tradicionális családmodellre, illetve, hogy minden gyermeknek anyára és apára van szüksége.

 

„Azért jöttünk ma össze, hogy rámutassunk arra, hogy a család igazi örömforrás. Számunkra a gyermekek a legfontosabbak, akiknek a lehető legjobbat szeretnénk,“

 

fogalmazott az egyik főszervező, Anton Chromík.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!