Nyitókép: TASR

 

Eduard Chmelár sikertelen államfőjelölt egy autentikus baloldalt szeretne kialakítani az új politikai projektjével.

 

Eredetileg a Socialisti (Szocialisták) néven alapított volna mozgalmat, ám a belügyi tárca felhívta a figyelmét arra, hogy a múltban ez alatt a név alatt már bejegyzésre került egy szubjektum, így a mozgalma nevét Socialisti.sk-ra kellett változtatnia. Ahhoz, hogy a mozgalmát beregisztrálják, 10 ezer aláírást kell összegyűjtenie.

 

 hirdetes_300x300  

„Azt szeretném, ha Szlovákiában normális értékkonfliktus működne, hogy a pártokat a politikai irányvonal alapján lehessen elnevezni”

 

– mondta Chmelár a hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Elmondása szerint napjaink politikai spektrumában nem létezik egy autentikus baloldal. Chmelár mozgalma egy olyan alternatívát kínál, ami a probléma gyökereit nevezi nevén.

 

A mozgalma a munkaidő lerövidítésével, valamint az egyháznak az államtól való elkülönülésével szeretne foglalkozni. Chmelár mozgalma elsősorban az alacsony bevétellel rendelkező csoportokra – nyugdíjasokra, fiatal családokra, munkásokra, illetve egészségkárosodott személyekre – szeretne fókuszálni.

 

A mozgalom programját csak azután fogják bemutatni, miután sikerült a regisztráció. Annyit azonban lehet tudni, hogy a programot szociális, környezetvédelmi és békés alapokra fektetik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!