Nyitókép: Glob.sk/David Duducz

 

Miután az ellenzéki OĽaNO-t amiatt kritizálták, hogy a bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából lefoglalta a SzNF teret, Igor Matovič azt állítja, hogy ezzel csak azt akarta megakadályozni, hogy nehogy a fasiszták és a kommunisták kezébe jusson.

 

A SzNF terét Matovič november 14-től 19-ig rezerválta le.

 

 hirdetes_810x300  

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom pár nappal ezelőtt felszólította őt arra, hogy az SznF teret hagyja meg a civil társadalomnak, és ne éljen vissza ´89 novemberével.

 

Matovič azt állítja, hogy a pozsonyi városházán mindent tisztességesen bejelentetett, a személye ellen irányuló támadásokat pedigi politikai kampánynak tekinti, hiszen már csak pár hónap van hátra a parlamenti választásokig.

 

A beszédével Matovič egyre inkább hasonlít Robert Fico volt kormányfőhöz, aki állandó jelleggel becsmérelte a Tisztességes Szlovákiáért mozgalmat.

 

 „A Tisztességes Szlovákiáért már nem civil, hanem politikai szervezet“

 

– mondta Matovič a sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, hogy a mozgalom Andrej Kiska és a Progresszív Szlovákia érdekeit védi. Ezenkívül azt is megemlítette, hogy a mozgalom egykori szóvivője, Juraj Šeliga Kiska pártjához csatlakozott.

 

Matovič azt is elmondta, hogy Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után is több napra lefoglalta a teret, de amikor a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés polgári tiltakozást akart szervezni, akkor átengedték nekik a lefoglalt tert.

 

Matovič a lefoglalt időpontban nem egyedül akar megemlékezési rendezvényeket tartani, ezért készen áll arra, hogy a koalíciós pártoknak is felajánlja a teret.

 

 „Én leszek a szervező, az érdeklődőknek a technikát és a mikrofonokat kell biztosítaniuk“

 

– mondta, majd hozzátette, hogy azt szeretnék, ha a szervezésbe nem a „kávéházi, hanem a valódi személyiségek“ kapcsolódnának be.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!