Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Katarína Cséfalvayová, a Most-Híd parlamenti képviselője minden jel szerint búcsút vesz a vegyespárttól. A Trend hetilap online tévés interjújában elmondta, nem csak Tomáš Druckerrel tárgyalt politikai karrierje jövőjéről, de a Progresívne Slovenskoval is. Saját bevallása szerint végső döntését szeptemberben hozza meg, de Drucker meggyőző érveket mondott neki.

 

Cséfalvayová esetleges távozását sokan a Most-Híd lemorzsolódásának jeleként értelmezik, tekintve, hogy a képviselő 2018-tól a parlament külügyi bizottságának elnöke is egyben, és egyértelműen „pro-európai és pro-atlanti” nézeteket vall, korábban pedig védelmébe vette az ENSZ migrációs paktumát is. Az egykori Sieť listáján parlamentbe jutó, majd a vegyespárt frakciójába átigazoló képviselő úgy tűnik, hogy már nem jósol nagy jövőt a Most-Hídnak.

 

Esetleges távozása a Most-Hídból elvileg a párt magyar szárnyát gyengíti, bár Cséfalvayová szintén Orbán-kritikus megszólalásairól ismert, ha pedig a beszélgetések során a felvidéki magyarok kerülnek szóba, többes szám harmadik személyben beszél rólunk (ők), ami azért sokat elárul. Mindenesetre, a Most-Híd egyik legtöbbet szereplő politikusáról van szó, így a döntése biztosan fájni fog Bugáréknak.

 hirdetes_810x300  

 

Nemrég a szlovák sajtóban azért került címlapra, mert titkos tárgyalásokat folytatott a Smer egykori egészségügyi miniszterével és „válságmenedzserével”, Tomáš Duckerrel, akinek szintén pártalapítási szándékai vannak. Cséfalvayová a Trendnek elmondta, hogy a találkozón Drucker elképzelései „szimpatikusak és meggyőzők” voltak számára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!