Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

A Bonaparte lakókomplexumban lévő négyszobás lakásán és a vállalati részesedésén kívül Ladislav Bašternák egy tisztességes fegyvergyűjteménnyel is rendelkezett.

 

Mindez abból a vagyonleltárból derült ki, amit Lenka Ivanová csődbiztos hozott nyilvánosságra. Bašternák ezen államra szállt vagyonát egy csődeljárás keretén belül fogják értékesíteni.

 

 hirdetes_810x300  

Bašternákot az adócsalási ügyéért vagyonelkobzással és öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották.

 

Több ezer eurót érő fegyverek

 

Bašternáknak még a bírósági tárgyalása előtt sok ingatlantól sikerült megszabadulnia. Mindössze a Bonaparte lakókomplexumban lévő lakását hagyta meg, amelyben Robert Fico, a Smer elnöke lakik. A vagyonleltár szerint ennek a lakásnak az értéke 1,5 millió euró.

 

Bašternáknak a Bonapartéban még raktárhelyisége és négy garázsa is volt – ezeknek az értéke fejeként 25 ezer euró. Ezenkívül az övé volt az N-BONAPARTE vállalat is, amely a múltban a Bonapart lakókomplexumban található lakásokkal seftelt. A vállalat jelenleg mindössze 5 ezer eurós vagyonnal rendelkezik.

 

A vagyonleltár legérdekesebb része annak a 15 fegyvernek a jegyzéke, amelyek Bašternák tulajdonát képezték. Bašternák rendelkezett egy több ezer euró értékű vadászfegyverrel, egy ismert csehszlovák gyártású puskával, egy híres német géppisztoly civil verziójával, továbbá egy Szovjetunióból ismert mesterlövész puska vadász verziójával, melynek értékét 5 ezer euróra becsülik.

 

A vagyona összértéke meghaladja az 1,64 millió eurót.

 

A legtöbb ingatlanját elajándékozta

 

Annak a vagyonnak az értéke, amitől még időben megszabadult, ennél is nagyobb volt.

 

Tavaly októberben a feleségének ajándékozta a Slavín alatti luxusvilláját. Ugyanazon a napon egy további családtagjának adományozott egy lakást a Five Star Residence-ben, majd további két lakást Pozsony-Szőlőshegyen, pár nappal később pedig a feleségének adományozta a dóvali apartmanját. A többi ingatlanját eladta.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!