Nyitókép: TASR

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke és Igor Matovič, az OĽaNO vezére a legutolsó összeesküvés-elméletükkel ismét bebizonyították, hogy azoknak a régi politikusoknak a generációjához tartoznak, akiket le kell cserélni – jelentette ki Michal Truban, a Progresszív Szlovákia elnöke.

 

A PS/Spolu koalíció vezére ezzel Matovič és Fico azon kijelentésére reagált, miszerint a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés már nem civil szervezet, hanem a PS/Spolu és Az Emberekért (Za ľudí) új alakuló pártok politikai szervezete.

 

 hirdetes_400x285  

„Éppen azok a lecserélendő régi politikusok, akik 20 év alatt Szlovákia jelentős problémáit nem tudták megoldani, az összefogás helyett megosztottá váltak, veszekedtek és összeesküvés-elméleteket szőttek”

 

– mondta Truban a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

TK hnutia Progresívne Slovensko

Gepostet von Tablet.TV am Donnerstag, 25. Juli 2019

 

Truban szerint a két politikus azért támadja őket, mert a PS/Spolu egyre inkább növekszik, a politikai palettán pedig csakhamar változás fog beállni.

 

„Azt üzenem Ficonak és Matovičnak, hogy nem félünk tőlük, hiszen minél jobban támadásba fognak lendülni és minél több összeesküvés-elméletet fognak szőni, nekünk annál nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy a változás valóban eljöjjön”

 

– tette hozzá.

 

Matovič másoknak is felkínálta az SzNF teret. A kritikák mögött politikai kampányt lát

 

A PS/Spolu koalíció elnöke továbbra is támogatásáról biztosította a Tisztességes Szlovákiát, majd sajnálatát fejezte ki az iránt, hogy a PS/Spoluval folytatott politikai harcra használták fel őket.

 

 „A polgári kezdeményezésünk alapjául a polgári és demokratikus elvek szolgálnak, nem pedig a pártok között zajló harcok. Ezeket továbbra is meghagyjuk a politikusoknak”

 

– reagált a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés a közösségi oldalán.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.