Nyitókép: aktuality.sk

 

Láthatóan sokkal messzebbre nyúlnak a szálak, mint ahogy azt elsőre gondolhattuk volna. Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Andruskó Zoltán, valamint H. Ádám és Sz. Dávid ellen illegális fegyverkezés és fegyverkereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség.

 

Ezen felül a szlovák sajtó értesülései szerint Alena Zsuzsovát meggyanúsították emberölésre irányuló előkészület miatt is. Ebben az esetben Daniel Lipšic korábbi belügyminiszter, ügyvéd ill. Maroš Žilinka és Peter Šufliarsky ügyészek voltak a célszemélyek.

 

Zsuzsovát, Szabót és Andruskót még tavaly szeptemberben vádolták meg Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával. Ők azóta is rács mögött vannak, H. Ádámot és Sz. Dávidot pedig csütörtökön és pénteken vették őrizetben egy NAKA-s akció során. Az Aktuality.sk információi szerint azok, akiknél fegyvereket találtak a rendőrök, és akiknek feladata a fegyverek bebiztosítása volt.

 hirdetes_300x300  

 

Az Aktuality értesülései szerint a fegyverek Maroš Žilinka és Peter Šufliarsky meggyilkolására szolgáltak volna. A szlovák sajtó információi szerint Zsuzsovát és Szabót bízták meg gyilkosságok előkészítésével. A gyilkosságok tervezéséről Andruskó vallhatott a nyomozóhatóságnak.

 

ĎALŠIE OBVINENIE VOČI OSOBÁM Z PRÍPADU KUCIAK + ZADRŽANÉ ĎALŠIE OSOBYPolicajti NAKA vykonali v dňoch 25.-26-07.2019…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Freitag, 26. Juli 2019

 

Šufliarsky tavaly májusban a főügyészség második legerősebb pozícióját foglalta el, idén márciusban azonban kénytelen volt lemondani, miután megjelent a közte és Marián Kočner között zajló kommunikáció. Ettől függetlenül továbbra is az ügyészségen maradt.

 

Ügyészként jelen volt Mikuláš Černák elítélésénél, aki végül életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Dobroslav Trnka ideje alatt a legnagyobb maffiaügyekkel foglalkozott.

 

Žilinka Marián Kočner ügyeiben játszott fontos szerepet. Többször is felhívta a figyelmet kollégái nem megfelelő magatartására, akik figyelmen kívül hagyták a felmerülő gyanúsításokat, vagy egyszerűen nem indítottak büntetőeljárást akkor sem, ha megalapozott volt a vád. Ezen felül ő felügyeli a Kočner elleni Technopol-ügyet is, amelyben még nem hoztak ítéletet.

 

Az RTVS értesülései szerint az ügyet vizsgáló nyomozó Maroš Žilinka és Peter Šufliarsky mellett Daniel Lipšic ellen is tervezett gyilkossággal vádolta meg Alena Zsuzsovát.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!