Nyitókép: TASR/Dušan Hein

 

Az újvároskai (Leopoldov) börtön levelet írt a bazini Specializált Büntetőbíróság váltóügyet tárgyaló szenátus elnökének, Emil Klemaničnak, melyben kifejtette, hogy Marian Kočner meghallgatása a bazini bíróságon biztonsági kockázatot jelent, így azt kéri, hogy a tárgyalást valamelyik börtönben tartsák meg.

 

Azt, hogy milyen biztonsági kockázatról van szó, a börtön nem konkretizálta, így nem derült ki, hogy Kočner szökési kísérletétől tartanak, vagy őt magát fenyegeti veszély.

 

 hirdetes_810x300  

Kočnert már a korábbi házkutatások során is golyóálló mellényben szállították. A portál szerint Kočner szabadlábon való tartózkodása során a szökését tervezte. Két barátjával, Ladislav Bašternákkal és Tomáš Rajeckýval ugyanis arról írtak, hogy „a nemzetközi vizek biztonságot adnak”, illetve „a hajó készen áll”.

 

Az Igazságügyi Palotában fognak tárgyalni

 

A bíró már korábban jelezte az ügyészségnek, a védelemnek és Markíza televízió jogi képviselőinek, hogy szeptember 9-én és 10-én a pozsonyi Igazságügyi Palotában fognak tárgyalni.

 

Kočner ügyvédei már a kezdetekkor jelezték, hogy ha a börtönben fognak tárgyalni, akkor a vádlott is megjelenik a tárgyaláson. Kočner egyelőre nem vett részt a bírósági tárgyalásokon, amit a Markíza televízió védőügyvédje, Daniel Lipšic azzal kommentált, hogy „ha valaki bűnös, az a bíróságon szeretne védekezni”.

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!