Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

Valószínűleg 2020. február 29-én lesznek a parlamenti választások – mondta a TASR-nek Andrej Danko, a parlament elnöke, majd konstatálta, hogy a koalícióban ugyan vannak nézeteltérések, de a választásokig mindenképpen egyben akarják tartani.

 

„Lehet, hogy Bugár és Fico velem már nem fog találkozni. Nem tudom, hogyan képzelik ezt az egészet, ők a tapasztaltabb politikusok. Ami engem illet, én az utolsó percig igyekezni fogok egyben tartani a koalíciót. Nekünk szükségünk van a Smerre és Bugárra, hogy keresztülvigyünk dolgokat, nekik pedig ránk”

 

– mondta Danko a koalíciós szerződés lejártával kapcsolatban.

 hirdetes_300x300  

 

Az SNS elnöke beismerte, hogy nézeteltéréseik vannak a koalíción belül.

 

„Ne gondolják, hogy nekem minden, amit Robert Fico akar vagy mond az tetszik és egyetértek vele. Hihetetlenül sok konfliktusunk van a koalíción belül, de muszáj megegyeznünk”

 

– jelentette ki.

 

Úgy véli, hogy a koalíció legnagyobb előnye az, hogy a plénumban átmennek a koalíciós javaslatok.

 

„Nem hagyhatjuk, hogy a habot a tortán az ellenzék nyalintsa meg”

 

– mondta az ellenzéki javaslatok támogatásával kapcsolatban. Mindezt nem tekinti taktikának, a koalíciót pedig a házassághoz hasonlította.

 

„Együtt vagytok jóban és rosszban, gyerekeket neveltek, majd különféle eseményeken vesztek részt. Az adott pillanatban a koalíció a családod, és mindent el kell viselned”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!