Nyitókép forrása: kollázs/archív

 

Érdemi eredmény és konkrétumok nélkül ért véget az MKP és a Most-Híd találkozója, amelyen a két párt vezetői az esetleges választási összefogásról tárgyaltak. A sajtótájékoztatón Ravasz Ábel (Most-Híd) romaügyi kormánybiztos és Agócs Kőrösi Ildikó, az MKP elnökségi tagja állt kamerák elé. A Most-Híd az elmondottak szerint papíron nyújtotta be az esetleges együttműködés feltételeit.

 

Agócs Kőrösi elmondta, hogy négy-négy tagú delegációk ültek tárgyalóasztalhoz, akik között ott voltak a pártelnökök is. Az MKP-s tisztviselő szerint „nagyon konstruktív tárgyalásra került sor”, amely során a Most-Híd képviselői egy előre elkészített dokumentum formájában átnyújtották az MKP-nak az esetleges választási együttműködés feltételeit. Az MKP delegáltjai ezeket a párt vezetésével külön áttárgyalja, majd nyilatkozik róluk. Később újságírói kérdésre Agócs Kőrösi elárulta, hogy az MKP elnöksége a holnapi nap folyamán ülésezik.

 

Agócs Kőrösi szerint a vegyespárt feltételei „egész konstruktívak voltak, és jó alapot nyújtanak ahhoz, hogy megtárgyalják őket a párt elnökségi ülésén”.

 hirdetes_300x300  

 

Ravasz Ábel elmondta, hogy a két párt legközelebb akkor ül tárgyalóasztalhoz, ha már világos lesz, hogy a Most-Híd által támasztott feltételekről mi a véleménye az MKP elnökségének. A feltételekről sokat nem árult el, annyit mondott, hogy szerepel közte, hogy

 

mindkét pártnak tiszteletben kell tartania a másik identitását, vagyis hogy az MKP etnikai, a Most-Híd pedig „interetnikai” párt.

 

Ravasz nem adott egyértelmű választ arra, hogy a két pár a mai tárgyalás után az egyéni indulást vagy a koalíciót tartja valószínűbbnek, pedig a tárgyalás lényege épp ennek eldöntése lett volna. Ravasz egyelőre nem zárta ki egyik lehetőséget sem.

 

Az MKP-Most-Híd hosszú vesszőfutása: Hová tűnt 85 ezer választó?

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy a magyar választók „vajon melyiket bocsátják meg inkább” a két pártnak, a koalíciót, vagy hogy nem jutnak be a parlamentbe, Ravasz azt a választ adta:

 

„Úgy gondolom, hogy az elvárások egyértelműek, vagyis a választók azt akarják, hogy legyen magyar képviselet a parlamentben, de a mi választóink nem csak a magyarok, ott vannak még a ruszinok, szlovákok és a romák, akik szintén saját képviseletet akarnak”

 

Ismét asztalhoz ül az MKP és a Most-Híd, kiderülhet meddig feszíthető a húr

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!