Nyitókép: sme.sk

 

Robert Kaliňák (Smer) volt belügyminiszter túllépte a sebességhatárt a pozsonyi Sitina-alagútban, ezért a rendőrök megbírságolták.

 

frissítve 11:30-kor

 

Az exminiszter Audi A6-osával 123 km/órás sebességgel hajtott az alagútban, ahol egyébként 80 km/óra a megengedett legmagasabb sebesség. A rendőrök megállították Kaliňákot, és helyben 160 euróra bírságolták.

 hirdetes_300x300  

 

„Az autópályán mentem és nem regisztráltam, hogy már az alagútban vagyok és el kell kezdeni fékezni. Mikor lassítani kezdtem, már késő volt. Az én hibám volt és elnézést is kértem miatta. A rendőrök tisztességesek voltak és a helyszínen megfizettem a bírságot, mert a hibákért fizetni kell.”

 

nyilatkozta Kaliňák az eset után.

 

Az Aktuality.sk szlovák nyelvű hírportál arra hívja fel a figyelmet, hogy a hatályos bírságlista szerint ha valaki 40 km/órával lépi túl a megengedett sebességet településen belül, akkor 360 eurós bírságot kell kiszabni. Lakott területen kívül ugyanezért 300 euró a tarifa. Ez alapján Kaliňák jóval alacsonyabb bírságot kapott és fizetett meg, mint amennyit a törvény előír.

 

dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!