Nyitókép: reprofoto

 

Csütörtök este Peter Pellegrini szlovák kormányfő is reagált a Denník N által nyilvánosságra hozott, Marian Kočner és Norbert Bödör között lezajlott kommunikációra, melyből kiderült, hogy rendőrök, ügyészek, hivatalnokok sora dolgozott össze a kétes hírű vállalkozókkal, hogy ellehetetlenítsenek ellenzéki politikusokat, kövessenek újságírókat, és megpróbálják fenntartani a Smer támogatottságát.

 

Míg Robert Fico pártelnök szokásához híven másokat okolt mindenért, addig Peter Pellegrini épp ellenkezőleg, támogatásáról biztosította a rendőröket, ügyészeket, bírókat, akik az ügy kivizsgálásán dolgoznak.

 

„Szeretném felszólítani az összes rendőrt, ügyészt, bírót, hogy munkájukat továbbra is tisztességgel végezzék. Szabad kezük van és a kormány teljes támogatását élvezik, hogy a vizsgálat során csak a törvény és a Szlovák Köztársaság előírásai szerint, valamint morális alapelveik és az igazságosság értékei szerint járjanak el.”

 

 hirdetes_300x300  

közölte Pellegrini.

 

Milí priatelia, po dovolenke som sa vrátil na úrad vlády a s veľkým znepokojením sledujem a vnímam informácie naznačujúce niekdajší neprimeraný, neprijateľný vplyv niektorých ľudí na chod orgánov štátu. A chcem Vám preto pripomenúť slová, ktoré som povedal krátko po tom, ako vláde pod mojím vedením bola vyslovená dôvera v Národnej rade Slovenskej republiky, slová, ktoré hovoria o tom, že na Slovensku musí platiť elementárna spravodlivosť pre všetkých, že musí platiť pravidlo – padni komu padni. Na základe nových pravidiel bol do funkcie zvolený nový policajný prezident a výsledky práce policajtov a vyšetrovateľov prinášajú svoje výsledky. Dnes ľudia, ktorí si užívali mediálnu slávu a pozornosť sedia vo väzbe a stoja pred súdmi. Chcem aj z tohto miesta vyzvať všetkých policajtov, prokurátorov a sudcov, aby si svoju prácu naďalej konali čestne. Majú voľné ruky, majú plnú podporu, aby sa pri vyšetrovaní riadili len zákonmi a predpismi platnými v Slovenskej republike, svojimi morálnymi zásadami a hodnotami spravodlivosti. V tomto všetkom vláda Slovenskej republiky poskytne maximálnu súčinnosť a podporu.

Gepostet von Peter Pellegrini am Donnerstag, 1. August 2019

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!