Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A RegioJet magán vasúttársaság mozdonyvezetőket keres Szlovákiában. A vállalat decembertől bővítést tervez, amivel 150 új munkahelyet teremt.

 

„Brünn földrajzi közelsége miatt, illetve a RegioJet Pozsonyból induló, illetve a fővárosba tartó összeköttetései miatt az álláskínálatok többsége a szlovákiai jelentkezőknek is érdekes lehet“

 

– mondta az Aktuality.sk-nak Aleš Ondrůj a RegiJettől. A vállalat a csehországi gyorsvonatokra, illetve a Pozsony–Prága között közlekedő vonatokra keres mozdonyvezetőket.

 hirdetes_810x300  

 

„A RegioJet az új mozdonyvezetőknek a munkatapasztalatuk alapján bruttó 1 800 eurót kínál, amibe még nincsenek beleszámítva a túlórák“

 

– jelentette ki Ivana Kašická, a RegioJet vonat- és buszközlekedési igazgatója.

 

Azok a mozdonyvezetők, akik már több mint két éve vannak a vállalatnál, bruttó 2 000 eurót keresnek a túlórák hozzászámolása nélkül. Az új munkakörbe való belépés részét képezi a 2 000 eurós munkaerő-felvételi bónusz is.

 

A munkaajánlat tartalmazza a 36 órás munkahetet, a határozatlan idejű munkaszerződést, a nyugdíj- és életbiztosítási járulékot, valamint további kedvezményeket.

 

A RegioJet a mozdonyvezetői álláson kívül utaskísérői, vonatszemélyzet-vezetői, elektroműszerészi és szerelői pozíciókra is keres embereket. Utóbbiakra elsősorban Pozsony térségében, Kiszucán és Kassán van szükség.

 

Az vasúti utaskísérők bruttóban 1 200 eurót, míg a vonatszemélyzet-vezetők átlagosan 1 600 eurót keresnek a RegioJetnél.

 

Az állami vasúttársaságnál is vannak üres pozíciók

 

A RegioJet mellett a Szlovák Vasúttársaságnak (ZSSK) is munkásokra van szüksége az üres helyek feltöltésére. Az állami vasúttársaság idén júliusig 1 237 mozdonyvezetőt és 107 betanításban lévő mozdonyvezető-jelöltet jegyzett.

 

„Jelenleg 79 szabad mozdonyvezetői állásunk van, de ezeknek is folyamatban van a fokozatos feltöltése, hiszen havonta megközelítőleg 110 életrajzot kapunk az érdeklődőktől“

 

– mondta a Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője.

 

Az összes jelentkezőt mozdonyvezető-jelöltként veszik fel. Az elméleti és a gyakorlati előkészítés, valamint a szakvizsga után sorolhatják be őket független mozdonyvezetőnek. Ez az időszak körülbelül 12–15 hónapot vesz igénybe.

 

A felkészülés idején az állami vasúttársaság fizeti az utazási költséget, a szállást, az ennivalót és a bért.

 

 „A mozdonyvezetők átlagkeresete tavaly elérte az 1 350 eurót, idén pedig a szakszervezetekkel kötött megegyezés után tovább emelkedett“

 

– jelentette ki Kováč.

 

Az elmúlt két évben a Szlovák Vasúttársaságnál 7,65%-kal emelkedtek a bérek (nem csak a mozdonyvezetőké). Míg 2017-ben átlagosan 1 038,22 eurót kerestek, addig 2018-ban már 1 117,64 eurót.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!