Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Bugár Béla, a koalíciós Most-Híd elnöke továbbra is kitart a nyilvános alkotmánybíró-választás mellett.

 

A TASR-nek adott interjújában kijelentette: nem fogja hagyni, hogy a koalíciós partnerek valamilyen más megegyezésbe kényszerítsék bele.

 

 hirdetes_400x285  

Andrej Danko, az SNS elnöke nemrégiben szintén a nyilvános választást támogatta, míg a Smer-SD továbbra is a titkos alkotmánybíró-választást szorgalmazza.

 

A képviselők a szeptemberi ülésük során fognak új alkotmánybírákat választani, ám az alkotmánybíró-választásra eddig egyetlen jelölt sem jelentkezett.

 

„Amennyiben a Smer-SD-t nem fogjuk tudni meggyőzni, a nyilvános szavazás akkor is át fog menni a parlamentben, mert az SNS, mi és feltételezésem szerint az ellenzék is erre fog szavazni”

 

– jelentette ki Bugár.

 

A Most-Híd elnöke szerint a pártja akkor is a nyilvános alkotmánybíró-választás mellet fog voksolni, ha az SNS menet közben meggondolja magát.

 

„Nem szeretnék többé felelős lenni az alkotmánybíró-választás sikertelenségéért”

 

– konstatálta Bugár.

 

„Az, amit egyesek csinálnak, tragikus. Hiába kötünk egyezséges, ha bizonyos képviselők felrúgják. Például Madej képviselő teljesen más jelölt mellett lobbizott, mint amiben megegyeztünk a kormánykoalíción belül. De nem csak róla van szó, mert más képviselők sem tartják be az egyezséget. Szerintem mindenki tudja, kiről van szó”

 

– magyarázta Bugár.

 

A legközelebbi alkotmánybíró-választásra szeptember 10-én kerül sor. Jelölteket augusztus 26-ig (12.00-ig) lehet javasolni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!