Nyitókép forrása: d4r7.com

 

Teljes gőzzel dübörög a kampány, Szlovákia történetének egyik legtöbb botrányát produkáló kormánykoalíciója a tervezettnél korábban akarja átadni a csallóközi R7-es gyorsforgalmi utat a forgalomnak. Az eredeti tervek jövő áprilisi átadással számoltak, a kivitelező azonban jelezte, már korábban befejezheti az Egyházgelle és a Pozsonypüspökihez tartozó Ketelec városrész kereszteződése közti 25 kilométeres szakaszt.

 

Ezzel jelentősen tehermentesíteni lehetne a 63-as nemzetközi utat, és az első szakaszra az autósok rá tudnak majd térni Főrév irányába Pozsonypüspökinél, Somorja, Délnesdtorcsmisérd és Egyházgelle mellett. A 63-asra az említett Ketelec városrész kereszteződésénél térhetnek vissza.

 

Kérdés, hogy mennyiben fog segíteni a sofőrökön a 25 kilométeres szakasz idő előtti átadása, mert a teljes R7-es átadásának időpontja erősen kétséges. A pozsonyi körgyűrű (R7 és D4) befejezése is biztosan késik, azt azonban nem tudni, mennyivel.

 hirdetes_810x300  

 

Vágsellyén is kezdenék már a méregdrága mini-elkerülő építését

 

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter még csak a múlt héten kocogtatta meg ünnepélyesen az eperjesi elkerülő alapkövét, a választások (és a koalíciós szerződés lejártának) közeledtével hirtelen nekifeküdtek az egyik legköltségesebb déli szakasz elindításának is, Vágsellyénél. Gyakorlatilag első osztályú út épül majd meg elkerülőként, több mint 60 millió euróból, így a valaha volt legdrágább első osztályú utat érintő beruházásról van szó.

 

A 12 kilométeres szakasz több mint 13 hídszerkezetet fog tartalmazni, köztük egy 705 méteres Vág feletti hidat is. A délről érkezők főleg Vágsellye felől közelítik meg az R2-es gyorsforgalmi utat, így állandóak a dugók és torlódások a városban és környékén. Papíron legalább 3 percnyi időt lehet a beruházással megspórolni a sofőröknek, a gyakorlatban a torlódások miatt nyilván ennél többet.

 

A szakértők többsége még ha drágának is találja a mini-elkerülőt, jobb megoldásnak tartja a gyorsforgalmi elkerülőknél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!