Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Nem az adócsalási ügybe keveredett Jopi Trade volt az egyetlen olyan vállalat, amit Gál Gábor igazságügyi miniszter ügyvédi irodája képviselt a bíróságon.

 

Az Aktuality.sk szerint Gál Gábor asszisztense a felesége üzlettársát is képviselte az adóhivatallal szemben, ugyanis a férfinak szintén „adóproblémái“ voltak.

 

 hirdetes_300x300  

Gál feleségének üzlettársa az adóhivatallal pereskedik

 

Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter felesége, Zsuzsanna jelentős részt birtokol egy galántai befektetési projektben. Zsuzsanna üzlettársa pedig több százezer euró miatt pereskedik az adóhivatallal.

 

Az Aktuality.sk információ szerint a több tucat családi ház felépítését kivitelező projektbe maga Gál is 200 ezer eurót fektetett be. Amennyiben a kimért parcellákon a tervek szerint mind a 97 családi ház felépül, akkor a projekt értéke több millió euró körül fog mozogni.

 

Annak ellenére, hogy Gál titoktartásra hivatkozva nem akar beszélni az ügyfeleiről, az Aktuality.sk tavaly mégis kiderítette, hogy az adócsalással vádolt Jozef Kertész és Štefan Nagy vállalatát, a Jopi Trade-t képviselte a bíróságon.

 

A hírportál szerint Gál először azzal védekezett, hogy az ügyfelének „csupán az adóhivatallal volt problémája“, 2018 végén az adóhivatal mégis leblokkolta a vállalat számláit, amiért szándékos adócsalás miatt 3 millió euróval rövidítették meg az államot.

 

A most-hidas kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd

 

Az Aktuality.sk szerint Gál miniszter feleségének, Zsuzsannának 35%-os részesedése van a Richtárske pole elnevezésű vállalatban. A vállalat ugyanezen név alatt egy befektetői projektet is működtet, melynek keretén belül eladásra szánt telkeket birtokolnak Galánta mellett.

 

A Richtárske pole vállalat további tulajdonosai közé tartozik a nagymácsédi Ľudovít Kubica is.

 

Amikor Kubica vállalata, a Pannon Food Slovakia az adóhivatallal pereskedett, akkor a vállalat jogi képviseletét a galántai Nagy & Partners ügyvédi iroda látta el. Az iroda JUDr. Karol Nagy tulajdonában áll.

 

A galántai ügyvéd több szálon kapcsolódik Gál Gáborhoz és a Bugár-féle Most-Hídhoz. Nagy két választási időszakon keresztül Gál képviselő asszisztense volt. Emellett Nagy képviselte a Most-Hidat három bírósági perben is.

 

Az Aktualtiy.sk szerint Kubica vállalata – a Pannon Food Slovakia – azzal vádolja a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Igazgatóságát, hogy az adóhivatal döntése ellenére jogosulatlanul akar velük 370 ezer eurót visszafizettetni. Ezzel szemben az adóhivatal az ellenőrzések alapján több százezer eurót követel Kubica vállalatától.

 

 „Kubica úrral gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Galántán és környékén már hosszú évek óta tisztességes és becsületes vállalkozóként ismerik“

 

– mondta Gál Kubicával kapcsolatban.

 

Gál ezenkívül azt is beismerte, hogy ügyvédként is képviselte Kubica Pannon Food Slovakia vállalatát.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.