A Most-Híd és az MKP a jövő hét elején folytatják tárgyalásaikat a választások előtt/utáni együttműködésről.

 

„Ezen [a legközelebbi] találkozón a résztvevők a koalíciós együttműködés konkrét feltételeiről fognak tárgyalni”

 

idézte a TASR hírügynökség Debnár Klárát, a vegyespárt szóvivőjét. Kocur László szerint az MKP jelenleg a meghívásra vár.

 

A Most-Híd a két párt legutóbbi, zárt ajtós tárgyalásán adta át feltételeit az összefogást illetően az MKP-nak. Bugárék és Menyhárték is titkolják az abban szereplő tételeket, állításuk szerint majd akkor hozzák nyilvánosságra a részleteket, ha már megállapodtak. A szlovákiai magyar véleményvezérek és kommentátorok többsége élesen kritizálta a két pártot, amiért a választókat kihagyva, őket „kiskorúsítva” és teljesen átláthatatlan módon egyeztetnek az együttműködésről, miközben épp azt hangsúlyozzák, hogy a közös magyar képviselet mindenkinek érdeke.

 hirdetes_300x300  

 

Hiteltelen a hiteltelennel: Mégsem lesz Bugár-Menyhárt összefogás?

 

Az MKP elvileg már kiértékelte a Most-Híd feltételeit, nyilvánosan azonban nem kommentálta azokat, megint csak a legközelebbi tárgyaláson akarnak állásfoglalást tenni a sajtóban. Saját feltételeket is szabnának, amelyeket a megállapodás végleges szerződésébe is át akarnak ültetni.

 

A kérdés csak az, hogy mikor akarnak erre időt szánni. Először átvették a Most-Híd feltételeit, megtárgyalták, jövő héten újra tárgyalóasztalhoz ülnek, és ha akkorra hozakodnak elő saját feltételeikkel, akkor a Most-Hídnak ismét alkalma lesz időt nyerni.

 

A Focus-ügynökség dél-szlovákiai választók körében végzett felmérése kapcsán a Körkép.sk felhívta a figyelmet, hogy annak eredménye arra utal, hogy a vegyespárt ki akar hátrálni az együttműködésből. Hasonló véleményen volt egyébként Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke is.

 

A két párt együttműködésének kereteiről egyelőre csak annyit tudni, hogy a Most-Híd vegyespárti és az MKP etnikai „identitását” a feleknek kölcsönösen tiszteletben kell tartani.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!