Nyitókép: teraz.sk

 

Interjút adott a TASR hírügynökségnek a szlovák parlament elnöke. Elmondta, hogy több szélsőségességet is lát ma a társadalomban. Ezek egyike szerinte a Progresszív Szlovákia, Kiska pártja, és a KDH esetleges koalíciója.

 

Andrej Danko (SNS) egyúttal kizárta az együttműködésből azokat a pártokat, akik az azonos neműek gyermekvállalását és a rasszizmust támogatják, vagy tagadják a holokausztot.

 

A következő parlamenti választások után azt szeretné, ha normális koalíció jönne létre olyan pártokból, akiknek struktúráik is vannak.

 hirdetes_300x300  

 

Elmondta azt is, hogy korábban senki nem gondolta volna, hogy a Bugár vezette Most-Híddal lép koalícióra. Ugyanúgy Robert Ficoval sem szeretett volna közösen kormányozni, más út azonban úgy látja, nem állt rendelkezésre.

 

Danko kiemelte, hogy legszívesebben egymaga kormányozna. De mivel ez nincs így, kompromisszumokra kényszerül. Az SNS elnöke szerint a problémákat kemény kézzel és rendszerszintű változtatásokkal kell megoldani.

Úgy látja, hogy az Igor Matovič vezette OĽaNO és az SaS politikai léte is veszélybe kerülhet.

 

„Nem tudatosítják, hogy a kriminalizálás politikája, a feszültségkeltés már nem vonzó a választók számára, akik inkább más pártok felé fordulnak”

 

– fogalmazott.

 

A PS, Andrej Kiska és a KDH összefogásával kapcsolatban azt mondta, hogy ez a szélsőjobb együttműködése az amerikai liberális értékek mentén.

 

„Ez az amerikai nézet annyira extrém, amennyire szélsőséges Marian Kotleba is”

 

– tette hozzá.

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.