Nyitókép: krimispravy.eu

 

Marian Kočnert kedden hallgatták ki Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai irodájában. Marek Para védőügyvéd elmondása szerint Marian Kočner tagadta a bűnrészességét a Kuciak-gyilkosságban és ártatlannak vallotta magát.

 

Kočner kihallgatás rövid ideig tartott.

 

 hirdetes_810x300  

„Tekintettel arra, hogy többször is megsértették a fogvatartott védelemhez való jogát. Többek között említhetem a 4-es számú helyiséget, ahova folyamatosan elhelyeznek bennünket, vagy a telefonbeszélgetéseink lehallgatását, melyek során egy-másfél méterre mindig mellettem áll egy hatósági személy”

 

– mondta Para.

 

Kočnert kihallgatásra vitték, a Bödörrel és Tóthtal való kommunikációra kíváncsiak

 

Az ügyvéd elmondása szerint az ügyfelét az alvástól is megfosztják. Egy rendelkezés szerint ugyanis 30 percenként felébresztik. A rendelkezést egy ismeretlen személytől kapták postán, és minden bizonnyal az újvároskai (Leopoldov) börtön vezető tisztviselői adták ki.

 

Marian Kočnert a mobiljában található, titkosított SMS kommunikációval kapcsolatban hallgatta ki a rendőrség. Az ügyvéd szerint csupán a média és a politikusok által felfújt buborékról van szó, amely spekulációkon alapszik, ugyanis a mobilban talált QR kódokat nem lehet olyan konkrét személyekhez kötni, akikkel Marian Kočner üzeneteket váltott.

 

Para szerint a Kočner mobiljában szereplő két SMS-nek – amely állítólag Kuciak-gyilkossággal van összefüggésben – nincs köze az ügyhöz.

 

„Már a tartalmukból is világos, hogy egyáltalán nem függenek össze ezzel a bűntettel. A tartalmukat nem fogom nyilvánosságra hozni, mert megbízhatatlan bizonyítékról van szó”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!