Nyitókép: Denník N

 

A Marian Kočner és Alena Zsuzsová között zajló kommunikáció átirata körülbelül 600 oldalt tesz ki. Az üzenetváltásukból kiderült, hogy mindketten a meggyilkolt Ján Kuciakon gúnyolódtak.

 

A Marian Kočner és Alen Zsuzsová között lezajló kommunikáció átiratának egy részét a Denník N tette közzé.

 

 hirdetes_810x300  

Marek Para, Kočner védőügyvédje tegnap még azt állította, hogy a védence SMS-einek semmi köze sincs a Kuciak-gyilkossághoz. Kočner és Zsuzsová az állítólagos bűnöst keresve kommunikált a gyilkosságról, valamint azokon az elméleteken gúnyolódtak, amelyek a nyomozás során napvilágot láttak. Azt egyelőre nem tudni, hogy előre kigondolt taktikáról volt-e szó.

 

Kočner volt a „főnök”

 

Kočner és Zsuzsová a bacsfai golfpálya területén szokott találkozgatni.

 

 „Amennyiben a Threema alkalmazáson keresztül Zsuzsová valamire célozgatott, akkor Kočner azonnal rárivallt, hogy a mobilon keresztül ne írjon le olyat, amit nem szabad“

 

– jellemzi a Kočner és Zuszsová közötti kommunikációt a Denník N. Általában a politikáról, az újságírókról, a Cieľ párt regisztrációjához szükséges aláírásgyűjtésről és a magánéletükről írogattak.

 

Kočner nemcsak anyagilag támogatta Zsuzsovát, de rendszeres fizetést is küldött neki, valamint a kirándulásait is ő fizette. A Denník N szerint mindketten figyeltek arra, ha a Kuciak-gyilkosságról kommunikáltak. Zsuzsová azzal nyugtatgatta Kočnert, hogy nem gyanúsítják őt a gyilkossággal, ezenkívül dühös volt, ha a médiában Kočnerről írtak.

 

 „Minden pillanat tartogat valamilyen új meglepetést. Ehhez képest a rólad szóló cikkek nagy semmik“

 

– írta Zsuzsová a „főnökének“, miután az Aktuality.sk közzétette Ján Kuciak utolsó, befejezetlen írását.

 

„Kíváncsi vagyok, hogyan fogják keresni a gyilkost Olaszországban“

 

– írta cinikusan Zsuzsová.

 

Az „állítólagos” bűnöst keresték

 

Annak ellenére, hogy a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja, Andruskó Zoltán azt állította a nyomozóknak, hogy Zsuzsová parancsára szerzett gyilkosokat, a nő a Kočnerrel váltott üzenetekben úgy tesz, mintha semmi köze sem lenne a gyilkossághoz. Minden bizonnyal egy előre kieszelt taktikáról volt szó: mellőzni bármilyen gyanút a gyilkossággal kapcsolatban és külső szemlélőként tekinteni az ügyre.

 

 „Kíváncsi vagyok, hogy milyen új elmélettel fognak előhozakodni azzal kapcsolatban, hogy ki áll a gyilkosság mögött. Lassan már nem marad más csak Soros“

 

– írta Kočner.

 

Rosszmájúan elemezték a gyilkosság időpontját is, illetve azt, hogy szerdán este 20.00 óra után Martina Kušnírová miért nem jelentkezett az édesanyjának.

 

 „Elfeledkezett róla, hogy 21.30-kor még ba*hattak. Az utolsó szúrás 🙂 Fuj, milyen undorító vagyok“

 

– poénkodott Kočner.

 

A meggyilkolt újságíróból gúnyt űztek és azon szórakoztak, hogy a szentté avatott Kuciak az újságírók védőszentje lesz.

 

Kočner a patronról

 

 „Aztkur*a. Milyen jó ötlet. Megalapítom az újságírók védőszentjének, Szent Ján Kuciaknak az alapítványát. Ki lenne jobb patrónus annál, mint akiben patron van? Fuj, már megint milyen buta vagyok“

 

– idézi a Denník N az átírt üzenetekből.

 

A Denník N szerint a Threema alkalmazásból kiderült, hogy Kočner és Zsuzsová rengeteg fotót küldött egymásnak, de ezeket a rendőrség már nem tudta dekódolni.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.