Nyitókép: dennikn.sk

 

Arról, hogy Alena Zsuzsová kapcsolatban állt Andrej Danko (SNS) házelnökkel, először Andruskó Zoltán vallott a rendőrségnek. Most a Kočner-Zsuzsová-féle titkosított Threema-beszélgetés is alátámasztja, hogy a smeres politikusok és Bugár Béla után Andrej Dankonak is főhet a feje.

 

Andruskó Zoltán, aki a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság egyik fő tanúja és vádlottja, még tavaly vallott a rendőrségnek arról, hogy Alena Zsuzsová Andrej Danko házelnökkel is kapcsolatban állt.

 

A rendőrség azt kérte Andruskótól, hogy pontosítja, kik azok a befolyásos emberek, akikkel Zsuzsová kapcsolatban állhatott. Andruskó ekkor Martin Glváčot (Smer-SD) és Boris Kollárt említette, majd Andrej Dankoról is beszámolt.

 hirdetes_810x300  

 

„Még eszembe jutott Andrej Danko, hogy szexeltek, de hogy Skype-on keresztül, vagy élőben találkoztak-e, nem tudom megmondani.”

 

vallotta Andruskó, majd később a Zsuzsovával való szembesítés után megismételte

 

„Andrej Dankot is említette, például Dankoról azt mondta, hogy perverz”

 

állította Andruskó.

 

Zsuzsová több esetben is megkörnyékezte Kočner utasítására az egyes politikusokat és befolyásos embereket – szexre vagy erotikus beszélgetésre csábította őket. Retusált képeket küldött nekik, akik viszonzásul saját magukról küldtek vissza fotókat a nőnek. Kočner pedig ezeket később zsarolásra használhatta.

 

Danko a Denník N néhány hónappal korábbi megkeresésére tagadta, hogy ismerné Zsuzsovát, vagy hogy bármilyen kapcsolatban lettek volna.

 

Zsuzsová először 2018. január 1-jén említette „Andrejt” a Threemán.

 

„Andrejko tegnap magától írt nekünk!!:)”

 

írta Kočnernek Zsuzsová.

 

Kočner később, a nagymácsédi gyilkosságok után azzal bízta meg Zsuzsovát, hogy tudja meg „Andrejtől”, hogy milyen a helyzet a koalícióban.

 

„Próbáld meg megkérdezni Andrejt, hogy mennek-e tovább, vagy új választások lesznek”

 

írta Kočner március 4-én.

 

„Oké, de csak holnap, mert ma vasárnap van, és az övével (barátnőjével – a szerk. megj.) van, és biztosan a beszédére készül, úgyhogy úgysem válaszolna nekem”

 

válaszolta Zsuzsová.

 

A későbbi beszélgetések során Zsuzsová és Kočner többször is említi a „Kapitányt”, aki összekapott Kollárékkal. Az egyik televíziós vita előtt Kočner megemlítette, hogy elküldte az „anyagokat a Kapitánynak”.

 

A kérdéses RTVS-es televíziós vitán Danko többek között a pozsonyi alvilág vezetőjével való kapcsolatát rótta fel Kollárnak. Ez volt az a beszélgetés, melynek során a műsorvezető Martin Strižinec kikelt magából, és helyretette a két politikust.

 

dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.