Nyitókép forrása: ta3.com

 

A Belügyminisztérium által kiadott adatok szerint a Jakub és a Sofia voltak a leggyakoribb újszülött nevek az elmúlt években. A Jakub fiú keresztnevet rövid időre az Adam váltotta fel 2014-ben, de már a rá következő évben visszacserélődött a sorrend.

 

Az elmúlt három évben a legnépszerűbb, lány-újszülötteknek adott nevek a lista szerint a Sofia, Nina, Natália, Ema, Viktória, Nela, Lara és az Eliška. Az újszülött fiúk a leggyakrabban a Jakub, Adam, Tomáš, Samuel, Michal Martin, Filip, Matej és az Oliver nevet kapták.

 

2018-ban 1264 alkalommal kapta az újszülött a Jakub nevet. 2018-ban a szülők 722 alkalommal döntöttek a Sofia név mellett (2017-ben még 1027-szer választották ezt a nevet).

 hirdetes_400x285  

 

A belügy külön nem említett példákat a leggyakoribb „egzotikus” nevekre. Néhány évvel ezelőtt épp amiatt pattant ki botrány, hogy a szlovák sajtóban gúnyt űztek a magyar keresztnevekből.

 

A belügyminisztérium a rendkívül szokatlan nevek esetében ma már külön igazolást kér arról, hogy létezik olyan ország, ahol a nevet használják.

 

TA3.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!