Nyitókép: Topky.sk

 

A dekódolt Threema-üzenetek szerint Marian Kočner azt az utasítást adta Peter Tóthnak, hogy figyelje meg az SaS vezérét, Richard Sulíkot – írja az Aktuality.sk.

 

Tavaly január végén Kočner az alábbi üzenetet írta a Kuciak–Kušnírová-gyilkosság megrendelésével vádolt Alena Zsuzsovának: „Riško ma ünnepli az 50. születésnapját“. Mire Zsuzsová így reagált: „Nem küldünk neki egy bomba jó ajándékot?“. Kočner erre azt írta, már elküldte a „megfigyelő csoportját“.

 

 hirdetes_300x300  

Azt várták, hogy Sulík kokainozni fog

 

Tóth azért figyelte meg Sulíkot, mert azt várták, hogy kokainozni fog a születésnapján.

 

„Mindez két dolog miatt lep meg. Az első az, hogy azt várták, egy olyan születésnapi ünnepségen fog valaki drogot használni, ahol kétéves gyerekek és 70 éves nagybácsik voltak. A másik dolog, ami meglepett, az Kočner és Tóth tájékozatlansága. Én is ugyanis sosem próbáltam ki a kokaint“

 

– mondta az Aktuality.sk-nak Sulík.

 

A Threema-üzenetekben megjelent Jozef Rajtár SaS-es képviselő is, aki már régóta foglalkozik Kočner ügyleteivel. A kommunikációból kiderült, hogy Rajtárt azonak a személyeknek a listájára tették fel, akik Kočnert kompromittálni akarták.

 

„ A kur*a életbe. Meg is feledkeztem róla… De mindjárt hozzáírom. Valahonnan meg kellene szereznem az e-mail címét és a telefonszámát. Ezt megpróbálhatnád te is“

 

– írta tavaly áprilisban Kočner.

 

Kočner-üzenetek: Kotlebáék lettek volna a B-terv, bekerült a képbe Ivan Lexa, Gál Gábor és Martin Fedor is

 

Kočner Threemája: Hamis iratokat intézett és „hajléktalan művelet“ fedőnév alatt újabb csalást tervezett

 

Rajtár: Végül ő maga került rács mögé

 

Kočner azt is hozzátette, hogy Rajtár zsarolás miatt fog börtönbe kerülni, mire Zsuzsová rákérdezett, hogy mégis kinek a zsarolása miatt.

 

„Hát az én zsarolásom miatt“ – írta Kočner. „Én besz*rok. Ez mégis hogyan jutott az eszedbe?“ – kérdezte Zsuzsová, mire Kočner azt felelte, hogy ha minden klappol és a rendőrök engedelmeskedni fognak, akkor Rajtár két héten belül horogra is akad.

 

Rajtár elmondása szerint Kočner terve valószínűleg a letartóztatása miatt nem valósult meg.

 

„Hozzá volt szokva ahhoz, hogy megvannak a saját rendőrei, ügyészei, meg ugye ott volt a főügyésze is. Csakhogy az utóbbi években mindez megváltozott. Kočner annyi mindent követett el, hogy már nem tudta leállítani azokat a feljelentéseket, amiket én tettem ellene. Ahelyett, hogy engem juttatott volna rács mögé, végül ő maga került oda“

 

– mondta Rajtár.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.