Nyitókép: Profimedia.sk

 

A Speciális Ügyészi Hivatal a Kuciak–Kušnírová-gyilkossággal kapcsolatos nyomozás legújabb eredményeiről adott tájékoztatást.

 

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének elmondása szerint a nyomozás gördülékenyen, késlekedés nélkül folyik.

 

 hirdetes_300x300  

A tájékoztatás szerint szeptemberben a vádlottak és minden érintett megismerheti a teljes vizsgálati aktát. November 27-én lejár Alena Zsuzsová, Miroslav Marček, Tomáš Szabó és Zoltán Andruskó vizsgálati fogságának határideje, s ezt abban az esetben nem kell meghosszabbítani, ha megtörténik a vádemelés.

 

Az ügyészek nem zárták ki egyértelműen, hogy Kočner ellen vádat emelnek majd Žilinka, Lipšic és Šufliarsky meggyilkolásának előkészítése miatt is.

 

„Egyelőre nincs a birtokunkban olyan bizonyíték, amely egyértelműen azt mutatná, hogy ez a személy valóban megrendelte volna ezeket a gyilkosságokat.“

 

Az egyik ügyész azt is beismerte, hogy amíg a kollégája egy találkozón volt, addig ő adott engedélyt novemberben Norbert Bödör letartóztatására. Ezen a találkozón a kollégája megtudta, hogy Bödör értesült a tervezett letartóztatásáról, így az ügyész ideiglenesen leállította a letartóztatást. Az ügyészek három nappal később találkoztak a rendőrökkel, ahol elmagyarázták nekik, miért állították le Bödör letartóztatását.

 

„A NAKA emberei teljes mértékben elfogadták a magyarázatunkat“

 

– mondta az ügyész.

 

A mai sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az ügyészeknek több tízezer Kočner-féle üzenet van a birtokában. Az ügyész szerint olyan információkra derült fény, ami további nyomozásokhoz fog vezetni, ugyanis Kočner az állami szervek több befolyásos képviselőjével is kommunikált.

 

Az ügyészek éppen ezért arra kérnek mindenkit, aki érintett az ügyben, vagy kommunikált Kočnerrel, maga jelentkezzen a rendőrségen. Az ügyész szerint ezeknek az üzenetváltások kapcsán akár újabb vádemelésekre is sor kerülhet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!