Nyitókép forrása: vlaky.net

 

A vasútvonalak legalább egy harmada rossz, vagy elégtelen állapotban van, a rossz állapotban lévő infrastruktúra pedig jelentős késéseket okoztak. A Szlovák Államvasút ráadásul az elmúlt időszakban jelentősen visszavágta a karbantartása fordított összegeket – hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Ján Marosz, az ellenzéki OľaNO parlamenti képviselője.

 

Szerinte a vasúti hálózat hamarosan összeomolhat, az infrastruktúra állapota miatt naponta átlagban 750 percnyi késés történik, „csak azért, mert a vasúti síneket nem tartják karban”.

 

Az OľaNO szerint az állami vasúti társaság jelentősen visszavágta a javításokra szánt összegeket, mégpedig szorult anyagi helyzete miatt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a raktárkészletben lévő anyagokat visszafogják, nem rendelnek egyébként fogyócikknek számító alkatrészeket és átszervezik a korábban betervezett javításokat.

 hirdetes_300x300  

 

Az ellenzéki párt szerint a Szlovák Államvasút egyébként is 300 millió euróba kerül az adófizetőknek – saját forgalmán túl – és a költségvetésből kapott összeget haszontalan vagy túlárazott dolgokra költötték el.

 

Az ellenzéki párt felszólította Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési minisztert,hogy foglalkozzon a vasút helyzetével.

 

Északon milliárdos vasúti beruházások valósultak meg, délen alig tudnak közlekedni a vonatok

 

Szlovák álomvasút: hatalmas színvonalbeli különbségek északon és délen ugyanazért az árért

 

Az ellenzék megpróbálná visszahívni Érseket a vasút “katasztrofális állapota” miatt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!