Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Robert Fico kemény kijelentésekkel reagált Andrea Kalavská (Smer) egészségügyi miniszter „lázadására”, vagyis arra, hogy Kalavská nem hajlandó alkotmánytörvényként beterjeszteni a kórházreformról szóló javaslatot.

 

Robert Fico néhány héttel ezelőtt hívatta magához (!) Kalavskát, és rávette, hogy a választások előtti kampány miatt a kórházreformot alkotmánytörvényként terjessze be – nem csak a részletei maradnának titokban, de az ellenzéknek is meg kéne szavaznia, kvázi felmentve a Smert a következmények alól.

 

Egy darabig úgy tűnt, hogy Kalavská eleget tesz a követelésnek, most hétfőn azonban bejelentette, hogy el akarja kerülni a szégyent, ezért hagyományos törvényként terjeszti a parlament elé a javaslatot. A Smer azonnal jelezte, hogy ebben az esetben nem támogatja a reformot.

 hirdetes_810x300  

 

Fico szerint Kalavská Drucker hatására változtatta meg véleményét – azt a véleményét, amit egyébként a smeres pártelnök kényszerített ki.

 

„Szép szót használunk rá – sztratifikáció – de valójában kórházak bezárásáról van szó. Én egy baloldali párt elnökeként úgy vélem, hogy Felsővízközben (Svidník) ugyanúgy fizetik az adót, mint Pozsonyban. Miért kellene a pozsonyiaknak jobb hozzáférést biztosítani az ellátáshoz, mint a felsővízközieknek, a varannóiaknak, a tőketerebesieknek vagy a szobránciaknak. Én ezt nem nevezném reformnak”

 

idézte Robert Ficot a JOJ TV. Hozzátette, hogy jobb ha Kalavská átgondolja politikai karrierjének jövőjét és jelenlegi pozíciójának megtartását.

 

Megjegyezzük, hogy a Smeres kormányok már 2015 óta dolgoznak a reform részletein, tehát egyik smeres döntéshozónak sem mondhat sok újat a dolog. Az egyetlen különbség, hogy fél év múlva választások lesznek, a Smer népszerűsége még mindig 20 százalék körüli, az állandósuló botrányok miatt pedig komolyan kétséges, hogy újra kormányt tud-e alakítani.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!