Zsuzsanna, Tiborc
  • HUF: 345.12
  • USD: 1.17
  • 22 °C
  • 32 °C
Belföld

A Most-Híd és az SNS megállapodtak: közösen terjesztik be az élelmiszertörvény szigorítását

Az éttermek és étkezdék új kötelezettséget kapnak - és magasabb bírságokat

Nyitókép forrása. PXhere.com

 

A parlament a Most-Híd és az SNS kezdeményezésére ismét módosítani fogja az élelmiszertörvényt. Ha átmegy a javaslat, akkor hamarosan az éttermeknek kötelező lesz feltüntetni az általuk feltálalt hús származási helyét. A bírságok nagysága is emelkedni fog.

 

Hirdetés(x)

Az SNS és a Most-Híd két, csaknem azonos javaslatot dolgozott ki, amelyben köteleznék az éttermeket és étkezdéket, hogy tüntessék fel az általuk feldolgozott húsok származási helyét. A két párt nyilván ezzel próbál reagálni az elmúlt hónapok húsbotrányaira – amelyek azonban elsősorban a hatóságok lassúságára és tétlenségére mutattak rá.

 

A két koalíciós párt a hasonlóságok miatt úgy döntött, hogy összevonják javaslataikat egy nagy beterjesztett csomagba, amelyet a törvényhozás szeptemberi első ülésén fog majd megtárgyalni. A dolog érdekessége, hogy az éttermeknek a beszállítójuktól kell majd a hús származásáról igazolást szerezni, és annak tartalmát teljes egészében elérhetővé kell tenni a fogyasztók számára. Az intézkedés csak a félkész hústermékekre nem vonatkozik.

 

A javaslat növeli az éttermekre kiszabható bírságok felső határát, a jelenlegi 20 ezer euróról 100 ezer euróra rúghat az élelmiszertörvény megszegéséért járó pénzbüntetés.

 

DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket