Nyitókép forrása. PXhere.com

 

A parlament a Most-Híd és az SNS kezdeményezésére ismét módosítani fogja az élelmiszertörvényt. Ha átmegy a javaslat, akkor hamarosan az éttermeknek kötelező lesz feltüntetni az általuk feltálalt hús származási helyét. A bírságok nagysága is emelkedni fog.

 

Az SNS és a Most-Híd két, csaknem azonos javaslatot dolgozott ki, amelyben köteleznék az éttermeket és étkezdéket, hogy tüntessék fel az általuk feldolgozott húsok származási helyét. A két párt nyilván ezzel próbál reagálni az elmúlt hónapok húsbotrányaira – amelyek azonban elsősorban a hatóságok lassúságára és tétlenségére mutattak rá.

 

A két koalíciós párt a hasonlóságok miatt úgy döntött, hogy összevonják javaslataikat egy nagy beterjesztett csomagba, amelyet a törvényhozás szeptemberi első ülésén fog majd megtárgyalni. A dolog érdekessége, hogy az éttermeknek a beszállítójuktól kell majd a hús származásáról igazolást szerezni, és annak tartalmát teljes egészében elérhetővé kell tenni a fogyasztók számára. Az intézkedés csak a félkész hústermékekre nem vonatkozik.

 hirdetes_300x300  

 

A javaslat növeli az éttermekre kiszabható bírságok felső határát, a jelenlegi 20 ezer euróról 100 ezer euróra rúghat az élelmiszertörvény megszegéséért járó pénzbüntetés.

 

DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!