Nyitókép forrása: seas.sk

 

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség speciális „Elektro-team” csapata a mohi atomerőmű területén razziázott, illetve részt vettek az „Adós” kódnevű rendőrségi akcióban Pozsonyban is. A TASR hírügynökség közlése szerint a kommandósok a mohi atomerőmű 3-as és 4-es blokkjának építésében részt vevő egyik alvállalkozó tevékenysége miatt lépett akcióba.

 

Az ügy hátterében egy kétmillió eurós ki nem fizetett kötelezettség áll. A Szlovák Villamosművek közlése szerint a razzia nem a Villaműveket érintette, hanem egy olyan céget, amelynek székhelye az atomerőmű területén található. Miroslav Sarišský az állami vállalat kommunikációs menedzsere a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy „az akció nem a Szlovák Villamosművekre terjedt ki, hanem a Villamosművek egyik beszállítója és annak alvállalkozója közti lévő vitás ügyre”.

 

A kormány épp ma fogadta el a sokat vitatott javaslatot, miszerint újabb 270 millió euróval fejelik meg a 3-as és 4-es blokk hosszú évek húzódó építésének költségeit – az adófizetők pénzéből.

 hirdetes_810x300  

 

A mohi atomerőmű körüli nemzetközi feszültség háttere: egy anonim forrás és egy pánikot okozó riport

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!