Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Marian Kočner üzenetei szerint ő és Alena Zsuzsová arra használták ki a komáromi szegények megsegítésére létrehozott akciót, hogy aláírásokat gyűjtsenek Kočner új, „Cél” nevű pártjának megalapításához. Az Akutality.sk cikke szerint ebben segítségükre volt a Slunce nevű szociális nonprofit intézmény vezetője, Silvia Téglásová, aki viszont a rászorulók adatainak visszaélésével való vádat tagadja.

 

„Nem hiszem el, hogy ennyire félreismertem” – mondta Téglásová az Aktuality.sk-nak. A portál szerint a nő minden héten tiszta alsóneműt visz a börtönbe Zsuzsovának.

 

Az árulkodó üzenetváltásban Zsuzsová a következőket írta Kočnernek:

 hirdetes_400x285  

 

„Sisával tegnap kitaláltunk egy tervet. Neki van élelmiszerkészlete, és hozhat Kassáról és Stubnyafürdőről élelmiszercsomagokat. De nincs lóvéja teherautóra, ezért azt kifizetném neki én. Ott a szétosztásnál mindenkinek meg kell adnia a személyi adatait, mert aszerint osztják a csomagokat és nyilvántartásba kell őket venni, minden egyes család, 2-3 felnőtt, egy faluban 500 aláírást jelentene, miközben nem kell menni sehova. Csak át kell írni őket [a petíciós ívre] és kész”

 

„Ügyes – válaszolja Kočner – A szállítást az aláírásokkal fizeti. 50 cent darabonként. Csak a szignókat kell megoldanom”

 

Az üzenetek szerint a törvényellenesen összegyűjtött adatokhoz hozzáhamisították az aláírásokat, amelyben részt vehettek Téglásová és családtagjai is. Téglásová azt állítja, hogy az év elején kapott egy töltényt tartalmazó borítékot, kirabolták, és eltűntek a segélyközpontja dokumentációi is.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!