Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

Elképzelhető, hogy hamarosan már nem kell a közlekedésrendészetre mennünk a „kis” és „nagy” műszaki igazolványáért, ahogy a rendszámtáblákért sem. Helyette futárszolgálattal küldené el a rendőrség az említett dokumentumokat és a táblákat.

 

Legalábbis ilyen változást dolgozott ki a Belügyminisztérium. A javaslat a parlament valamelyik őszi ülésekor kerül a törvényhozás elé.

 

A javaslat szerint az elektronikus rendszeren keresztül leadott autónyilvántartási kérelmek a Központi Közlekedésrendészethez kerülnének, ahol kinyomtatják a „nagy” műszaki igazolványt és leadják a rendelést annak kis változatára. Egyúttal elkészítik a rendszámokat, amit futárszolgálat juttat el a kérvényezőhöz.

 hirdetes_810x300  

 

A Belügyminisztérium elképzelése (ígérete) szerint a gyakorlatban az autó nyilvántartásba vételét és a vele járó bejelentési (vagy épp kijelentési) kötelezettséget és kérvényezést otthonról, az interneten keresztül lehet majd elintézni. Denisa Saková (Smer) belügyminiszter szerint a tárca így nem csak időt és pénzt spórol meg, de a közlekedésrendészeten dolgozó rendőröket átcsoportosíthatják más részlegekhez más feladatok ellátására.

 

A Közlekedésrendészet központi irodájában az egész folyamatot öt alkalmazottal meg tudnák oldani (állítólag).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.