Nyitókép forrása: Körkép.sk

 

Úgy tűnik, továbbra sem adta fel a Most-Híd, és az MKP a közös megegyezésre való törekvését. A dolog már hetek óta húzódik, de eddig még nem sikerült egyezségre jutniuk.

 

A legújabb fejlemények szerint a Most-Híd elnöke, Bugár Béla levelet küldött az MKP-nak, amelyben megerősítették ajánlatukat, mely szerint a Híd elnöke hajlandó arra, hogy ne induljon a jövő februárban esedékes parlamenti választásokon. Cserébe viszont azt kérnék, hogy az MKP jelenlegi elnöke se induljon, továbbá, hogy az MKP egyetlen volt elnöke se szerepeljen a választási listán.

 

Mint tudjuk, korábban a Most-Híd felajánlotta, hogy ha az MKP tagjai a Híd listáján indulnának, akkor a lista 150 helyén fele-fele arányban osztoznának. Koalíciós lista esetén viszont Bugárék igényt tartanának a lista 70%-ára, így az MKP-nak csak 30% maradna. Ebbe az alkuba viszont az MKP nem volt hajlandó belemenni, ők ugyanis testvériesen, fele-fele arányban szeretnék megosztani a koalíciós listát.

 hirdetes_300x300  

 

Az egyezkedés már hetek óta tart, de eddig még nem sikerült a két párt vezetésének dűlőre jutnia. Nyilvánvaló azonban, hogy minden szándékuk, hogy a választók kegyeibe férkőzzenek.

 

A pártok figyelik a közösségi oldalakat

 

Az is megfigyelhető, hogy a pártok figyelik a közösségi oldalakat, és a szavazók reakcióit, kommentjeit a megjelenő hírekkel kapcsolatban. Egy-egy hír megjelenése után ugyanis a szavazók a közösségi oldalakon kommentelik az aktuális eseményeket és leírják véleményüket. Szemmel látható, hogy a két párt ezekhez is igyekszik alkalmazkodni, hogy szavazatokhoz jussanak a jövőben. Próbálnak tehát úgy politizálni, ahogy az emberek azt elvárnák tőlük. Legalábbis kifelé ezt mutatják.

 

Sokak véleménye szerint azonban nem kellene tovább helyezkedni a pártvezetőknek, hanem egyszerűen venni a kalapjukat.

 

Végh Tamás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.