Belföld

A Most-Híd és az MKDSZ együtt indulnak a 2020-as választásokon

Mindketten megegyeztek abban, hogy fontos a magyarság elvhű és hatékony parlamenti képviseletének bebiztosítása.

Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Pénteki tárgyalásukon a Most-Híd és az Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) tárgyalódelegációi megegyeztek abban, hogy a két párt együtt indul a 2020-ban esedékes parlamenti választásokon.

Hirdetés(x)

 

A Most-Híd Országos Tanácsa júniusban úgy döntött, megnyitja a párt listáját azoknak a politikai szereplőknek az irányában, akik a Most-Hídhoz hasonló értékeket vallanak, és a régiók és kisebbségek érdekképviseletével foglalkoznak. Ezután kezdődtek a tárgyalások a Most-Híd és az MKDSZ között, amelyek ma megegyezéssel értek véget.

 

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a nemzeti, keresztény értékek méltó képviselethez jussanak a pozsonyi parlamentben is. Ezért ragaszkodtunk a tárgyalások elejétől kezdve ahhoz, hogy az MKDSZ megtartsa és a közös indulás révén is képviselni tudja saját arculatát”

 

– mondta Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke.

 

A pártok delegációi a megegyezést a következő napokban saját országos tanácsaik elé terjesztik majd. Két különböző változatot tárgyaltak át, hogy melyik lesz a végső, az elsősorban a két párt az MKP-val folytatott tárgyalásainak végeredményétől függ majd.

Hirdetés(x)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket