Nyitókép: Jozef Jakubčo/SME

 

Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának évfordulójára a pozsonyi SzNF teret a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés mellett az OĽaNO és az SaS is le akarta foglalni.

 

Az óvárosi városi hivatalban csütörtök délután az SaS-t sorsolták ki „győztesként” – tájékoztatta a TASR-t Matej Števove, Pozsony-Óváros polgármesterének szóvivője. Az ellenzéki SaS azonban minden demokratikus szereplőnek helyet biztosít a téren.

 

 hirdetes_810x300  

„Mivel a terek mindenki számára nyitottak, ezért a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezésen kívül olyan demokratikus csoportok számára is helyet biztostíunk, akik változást akarnak Szlovákiában”

 

– jelentette ki Róbert Buček, az SaS szóvivője. A párt felszólította az illetékeseket arra, mutassák meg, hogy képesek együttműködni és elhozni azt a pozitív változást, amit a polgárok várnak tőlük.

 

Matúš Bystriansky, az OĽaNO szóvivőjének elmondása szerint az OĽaNO a sorsolás előtt visszalépett a Tisztességes Szlovákiáért javára, emellett szervezői és anyagi segítséget is felajánlott a kezdeményezésnek.

 

Števove egyúttal azt is megerősítette, hogy az OĽaNO február 20-ra, az évforduló előestéjére is gyűlést jelentett be az SzNF térre. A Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés pedig a Szabadság térre jelentett be rendezvényt az évforduló napján.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!