Nyitókép forrása: napalete.sk

 

„Elegünk van” (vagy szabad fordításban, „Betelt a pohár”) néven pártot alapítanak a pozsonyi és országos traktortüntetéseket szervező szlovákiai gazdák.

 

„Szeptemberben kezdjük a pártalapításhoz szükséges aláírásgyűjtést”

 

mondta Patrik Magdoško, a párt előkészítő bizottságának tagja.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem akarunk csak agrárpárt lenni, hanem szeretnénk megszólítani mindazokat, akiknek már tényleg elege van abból, ami ebben az országban folyik, a korrupcióból, a működésképtelen egészségügyből, bíróságokból és oktatásügyből, az erdők kiirtásából”

 

fogalmazott Magdoško. Az előkészítő bizottság másik két tagja a gazdatüntetésekről jól ismert František Oravec és Jaroslav Jánoš.

 

Oravec kifejtette, hogy a mezőgazdaság problémáin túl foglalkozni akarnak az környezetünk, az erdők és vizek védelmével, de az egész társadalmat érintő kérdésekkel is, mint amilyen a korrupció elleni harc.

 

A szlovák gazdákhoz csatlakoznak a dél-szlovákiai magyar kollégáik is, akik már hosszú ideje hívják fel a figyelmet a mezőgazdaságban zajló problémákra, visszaélésekre és igazságtalanságokra.

 

„Hajlandóak vagyunk együttműködni minden olyan kezdeményezéssel, amelyek az elmúlt időszakban elégedetlenségüknek adtak hangot a Szlovákiában uralkodó rendszerszintű problémával szemben. Terveinkről és céljainkról részletesebben szeptember elején fogunk nyilatkozni egy külön sajtótájékoztatón”

 

fogalmazott Jaroslav Jánoš.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.